Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Decreet ministerie van Handel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
KarandaAantal berichten : 977
Registration date : 26-07-07

BerichtOnderwerp: Decreet ministerie van Handel   wo aug 06, 2008 2:12 pm

Citaat :
Handelsministerie des Hollands

Doelstelling.
Het doel van dit ministerie is om de algemene economie van Holland onder één structuur te brengen onder leiding van de Handelsminister. Het ministerie heeft als doel de economie te stimuleren en oplossingen te vinden op gebied van economische problemen binnen in het graafschap Holland. Tevens zal deze als een denktank optreden en zo voorstellen kunnen voor nieuwe wetten en decreten indien nodig. Het ministerie zal ook een overleg orgaan zijn tussen het graafschap, steden en gilden.


Structuur:
Het ministerie is onder verdeeld in 3 afdelingen, elke afdeling heeft een handels secretaris die samen met de HM zijn afdeling zal runnen. De afdelingen zijn Frankrijk, SPRING, Holland. De secretaris van Frankrijk zal via contacten in Frankrijk overgaan tot het zoeken naar handelscontracten zowel op provinciaal als stedelijk niveau. De secretaris van SPRING zal via contacten in SPRING overgaan tot het zoeken naar handelscontracten zowel op provinciaal en stedelijk niveau. De secretaris van Holland zal in Holland zoeken naar economische problemen en samen met de steden en gilden zoeken naar oplossingen tevens kan hij/zij bemiddelen tussen contracten met privé instellingen. Alle 3 secretarissen staan onder leiding van de HM, ze hebben geen bevoegdheid om contracten te sluiten of te tekenen zonder akkoord van de HM of graaf/gravin.


Veiligheid:
Elke secretaris moet een eed afleggen van loyaliteit tegen over de huidige graaf/gravin. Zodoende valt hij onder de wet van beëdigde personen en heeft zodanig de verplichting tot geheimhouding. Al wie deze wet overtreedt zal beschouwd worden als hoogverrader en al dus ook zo vervolgd kunnen worden. Elk contract moet goed gekeurd zijn door de HM en de gravin/graaf van Holland. Zowel de HM en gravin/graaf dienen de raad van Holland in te lichten aangaande lopende omvangrijke contracten.


Rapportering:
De HM heeft de verplichting om maandelijks een rapport samen te stellen aangaande de situatie van het ministerie aan de raad van Holland. De raad beslist dan of de informatie geheel of gedeeltelijk zal bekend gemaakt worden aan het volk van Holland. Elke secretaris moet 2 wekelijks een status rapport afleveren aan de HM.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Decreet ministerie van Handel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland :: Archief-
Ga naar: