Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Verdrag met de Teutoonse Orde (oud)

Ga naar beneden 
AuteurBericht
KarandaAantal berichten : 977
Registration date : 26-07-07

BerichtOnderwerp: Verdrag met de Teutoonse Orde (oud)   wo aug 06, 2008 2:34 pm

Citaat :
Concordaat tussen het Graafschap Holland en de Teutoonse Orde.

Na al een langere reltie te bezitten samen met het Graafschap Holland, en in naam van de Aristotelische Kerk; willen wij, leden van de Teutoonse Orde, vertegenwoordigt door de HochMeister Sjnoel de Gilraen, de relaties met het Graafschap versterken. Bij deze leveren wij een nieuw en verbeterd concordaat, op het voorgaand "Verdrag tussen het Graafschap Holland en de Teutoonse Orde".

I/ Van de rechten der leden in het Graafschap Holland.

Artikel I.1 - Van de Erkenning

Het Graafschap Holland erkend de Teutoonse Orde als dienaar en beschermer van het Aristotelische Geloof, door middel van haar princiepes, haar daden en haar waarden.

Artikel I.2 - Van het dragen der wapens

De Teutoonse Orde is toegestaan om wapens te dragen op Hollands grondgebied. Haar gebruik ligt niet in handen van de militaire autoriteiten in het Graafschap, maar in handen van de regel van de Orde en kunnen gebruikt worden als de Goddelijke Justitite dit toelaat.

Artikel I.3 - Van het recht van doorgang

Het Graafschap Holland schenkt het recht van vrije doorgang over haar landen zolang deze vriendschappelijk is. De Orde moet toestemming vragen als haar bedoelingen oorlogzuchtig zijn, dit mag het Graafschap Holland uiteraard weigeren, zonder dat daar de relaties door slenken.

Artikel I.4 - Van de status als lid

Om van de hier boven geciteerde rechten de genieten, moet elk lid van de Teutoonse Orde haar status geven bij de locale autoriteiten.

Artikel I.5 - Van de bescherming

Als het Graafschap Holland de Teutoonse Orde erkend samen met haar principes, zal deze laatste het Graafschap beschermen tegen goddeloze aanvallen van elke soort, en zal haar best doen, het Graafschap te beschermen door de aanvaller via de diplomatieke weg te benaderen. Als er conflicten zich voordoen, zal de Orde er voor zorgen dat elke burger van Holland bescherming ondervindt. Dit alles zal gebeuren vanuit de Generale Commando-post van de Teutoonse Orde te Holland: Krimpen.

Artikel I.6 - Van het behouden van de Vrede

De Teutoonse Orde, heeft het recht haar hulp aan het Graafschap Holland aan te bieden, als deze laatste met criminele of andere misdrijven te maken heeft. De vertegenwoordiger van de Orde in het Graafschap Holland, zal contact moeten leggen met de kanselier, als deze gevallen zich voor doen. Er word bij deze herhaalt dat alle daden zullen verricht worden in harmonie met de militaire grondwetten die gelden op het Graafschap Holland.

Artikel I.7 - Van het respect der wetten

De leden van de Teutoonse Orde, horen bij deze, de wetten, tradities en anderen die toebehoren aan het Graafschap Holland, te respecteren, zolang deze maar in overeenkomst komen met de Goddelijke Justitie.

Artikel I.8 - Van de onderhandelingen

De Teutoonse Orde ontvangt een ambassade in de Hollandse Kanselarij, waar zij de onderhandelingen met het Graafschap kan treffen. Projecten kunnen uitgevoerd worden om zo door middel van de glorie Gods het Graafschap Holland te laten groeien.

Artikel I.9 - Hollandse Teutoonse leden

Als er een conflict zich voordoet in het Graafschap Holland, zal het Teutoonse lid dat in het zo laatst gezegde Graafschap verblijft, zich in moeten zetten voor de verdediging van de bevolking.

Artikel I.10 - Van de toe behoring tot het Leger en de Teutoonse Orde

Indien een lid van de Teutoonse Orde eveneens lid is van het leger van het Graafschap waarin hij zich bevind en als er een conflict zich voordoed tussen de Orde en het Leger in kwestie, zal hij, als hij het stadium van Reiter gepasseerd is, moeten kiezen voor de Teutoonse Orde. Als hij onder dit stadium verkeerd, of Reiter is, heeft hij de mogelijkheid te kiezen.


II/ Van het handelen tussen de Teutoonse leden op Hollands grondgebied.

Artikel II.1 - Van de essentie van handel

De leden van de Teutoonse Orde ontvangen bij dit concordaat de rechten van onderlinge handel, om zo de mogelijkheid te ontvangen om te groeien, en de verdediging van God en mens beter te kunnen garanderen.

Artikel II.2 - Van de rechten van handel

De leden van het Graafschap Holland, hebben bij deze het recht op onderlinge handel, wat gecoördonneerd word in de regionale commando-post van Nieuwegein.

Artikel II.3 - Van de melding van handel

Zodra er een handel plaatsvind tussen twee, of meerdere leden van de Teutoonse Orde, en de prijs bedraagt de helft meer of minder dan de gemiddelde verkoopprijs, zal dit gemeld moeten worden aan de schout, zodat deze rekening houd met de wetten die gelden op Hollands grondgebied.

Artikel II.4 - Van de bewijzen van handel

Iedere acte van handel zal worden vast gelegd in de regionale commando-post van Nieuwegein, dat word benoemd als economisch centrum van de Teutoonse Orde. De schout en de andere autoriteiten van Holland kunnen hier, op aanvraag te bewijzen terug vinden van de afspraken, als zij een onderlinge handel niet vertrouwen, na een officieel formulier te hebben gelezen.

************

Voor de Teutoonse Orde:
HochMeister Sjnoel:


Erster Bottschafter Ghislenus:


Voor het Graafschap Holland:
Graaf van Holland:

Verplaatst door Winterstorm naar het archief vanwege een hernieuwd verdrag met de Teutoonse Orde. (29/09/57)
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Verdrag met de Teutoonse Orde (oud)
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Noordoostelijke vleugel: de Hollandse Kanselarij :: Verdragen van Holland :: Archief-
Ga naar: