Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Charter De Tarwehandel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Noway

avatar

Man Aantal berichten : 340
Woonplaats : Haarlem (Rotterdam)
Registration date : 24-03-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
255/255  (255/255)

BerichtOnderwerp: Charter De Tarwehandel   vr jan 09, 2009 10:42 am

Citaat :
Charter: De Tarwehandel

Memorie van Toelichting:

Artikel 1 De eigenaars
1.1 De eigenaars ook anders genoemd de aandeelhouders.

1.2 Iedere persoon wonende in het graafschap Holland. Die in bezit is van een document waarop staat dat hij officieel aandeelhouder is. Dit document kan verkregen worden bij de
Penningmeester.

1.3 Als aandeelhouder heeft men recht op deelname aan alle contracten of verdragen afgesloten tussen De Tarwehandel en gildes, vrije ondernemingen, handelaren, lokale en provinciale overheden.

1.4 De eigenaars hebben inspraak in grote beslissingen.

1.5 De eigenaars kiezen de Grootmeester en de penningmeester aan de hand van een verkiezing. Deze 2 functies worden alleen bezet door aandeelhouders of personen voorgesteld door een aandeelhouder. De persoon die de meeste aandelen achter zich heeft bekleedt de functie. De personen worden met een verkiezing gekozen.

Artikel 2 Een aandeel
2.1 Iedere persoon wonende in het graafschap Holland kan een aandeel kopen bij de Tarwehandel zolang er aandelen te koop zijn. Zo niet kan een aandeel verhandelt worden aan de prijs van het aandeel op dat moment.

2.2 Een aandeel geeft recht op inspraak in De Tarwehandel. Met een aandeel hebt u dan ook recht op een deel van de winst als deze uitgekeerd wordt. Belangrijke beslissingen worden genomen met inspraak van de aandeelhouders. Een stelling wordt gekozen als het de meerderheid van de aandelen achter zich heeft. De grootmeester kan echter wel deze beslissing teniet doen en een voorstel doen.

2.3 Er zijn maar in totaal 2000 aandelen in omloop.

2.4 Aandelen kunnen gekocht worden bij de Penningmeester. Hij kijkt of er mensen hun aandelen verkopen en geven dit dan door aan kooplustigen. Men heeft een aandeel als de Penningmeester een bewijs heeft van de betaling van het aandeel.

2.5 Een aandeel is een bewijs dat je geďnvesteerd hebt in De Tarwehandel.

2.6 Een aandeel is een aankoop. Een aandeel kan verhandeld worden op de aandelenmarkt van het externe forum van De Tarwehandel. Een aandeel kan alleen verkocht worden aan een andere persoon aan de prijs die De Tarwehandel heeft uitgebracht.

2.7 De prijs van een aandeel is het kapitaal van De Tarwehandel gedeeld door het aantal aandelen in omloop.

Artikel 3 Dividend
3.1 Dit is een deeltje van de winst die wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Deze wordt enkel uitgekeerd als de meerderheid van het bestuur en de Grootmeester het ermee eens is.

Artikel 4 De winst
4.1 De winst is het verschil tussen de kosten en de opbrengsten.

4.2 Minimum 10% en maximum 50% van de winst is voor de aandeelhouders.

4.3 Minimum 5% en maximum 25% van de winst is voor het personeel van De Tarwehandel.

4.4 Minimum 20% en maximum 80% van de winst blijft in De Tarwehandel om verder met te handelen.

Artikel 5 De organisatie
5.1 De Grootmeester
Hij zorgt voor de dagelijkse leiding van De Tarwehandel. Hij heeft het laatste woord bij elke beslissing. Deze persoon voorzit de Raad van Bestuur.

5.2 De Tarwemeester
Deze persoon zorgt voor de dagelijkse aankoop van tarwe. Hij coördineert de aankoop van tarwe. Hij beheerst de stroom van de tarwe. Hij zit in de Raad van Bestuur en heeft inspraak op de beslissingen.

5.3 De stadsmeester
Deze persoon zorgt voor de opkoop van tarwe in zijn stad.

5.4 De Nederlandse secretaris
Deze persoon zorgt voor de verkoop van tarwe in het Graafschap Holland. Deze persoon zit in de Raad van Bestuur.

5.5 De Duitse en de Franse secretaris
Deze personen zorgen voor de verkoop van tarwe buiten het graafschap Holland. Deze personen zitten in de Raad van Bestuur.

5.6 De penningmeester
Deze persoon stelt contracten op voor De Tarwehandel. Hij maakt ook een verslag op van de vergaderingen. Deze persoon zit in de Raad van Bestuur. De penningmeester controleert de boeken van lokalen, beheert de bankrekening van De Tarwehandel en collecteert donaties. De penningmeester kan in alle tijden worden gecontroleerd door instanties van de wet of door leden van de bestuursraad. De aandeelhouders hebben ter alle tijden het recht om de boeken van De Tarwehandel in te zien; aanvragen hiervoor mogen niet geweigerd worden. De penningmeester dient ter goede trouw te handelen in belang van De Tarwehandel en de Graafschap

5.7 De Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur bestaat uit de Grootmeester, de Tarwemeester, de Nederlandse secretaris, de Franse secretaris, de Duitse secretaris en de penningmeester. Het bestuur staat in voor de werking van De Tarwehandel.

5.8 Alle personen die in opdracht werken voor De Tarwehandel hebben recht op een vergoeding voor hun daden. Een handelaar krijgt een dagloon. Een lid van de Raad van Bestuur of een stadsmeester heeft recht op een deel van de winst. Deze kan verschillen van functie binnen De Tarwehandel.

5.9 Alle personen die in opdracht werken voor De Tarwehandel zijn gekozen voor hun kwaliteiten.

5.10 Alle personen die in opdracht werken voor De Tarwehandel behalve de Grootmeester en de penningmeester worden geselecteerd door de Grootmeester en de penningmeester. Aandeelhouders kunnen zich kandidaat stellen voor deze selectie maar ook leden van de tarwegilde kunnen hieraan mee doen. Deze selectie valt samen met de raadswisseling.

5.11 De Grootmeester en de penningmeester worden gekozen door de aandeelhouders. Enkel aandeelhouders kunnen een kandidaat voor de Grootmeester of de penningmeester zijn of voordragen. De kandidaat met de meeste aandelen achter hem door middel van stemmen wordt penningmeester of Grootmeester. Deze verkiezing houdt plaats om de 2raadswisselingen.

5.12 De organisatie is te vinden op het externe forum : http://detarwehandel.aforumfree.com/

Artikel 6 Juridische aansprakelijkheid

6.1 De persoon die de opdracht gaf om een opdracht zo uit te voeren dat het strafbaar is.

Artikel 7 De doelstellingen

7.1 Het doel van De Tarwehandel is om een winstgevende activiteit uit te voeren.

7.2 Het doel van De Tarwehandel is om tarwe op te kopen en met winst door te verkopen.

De Tarwehandel wordt erkend door de provinciale raad van Holland en de rechtbank kan bij interne twisten, een sluitend oordeel vellen aan de hand van dit charter. Door de erkenning van dit charter laat de Provinciale raad weten dat De Tarwehandel conform de strafwet werkt en de belangen van Holland ten alle tijden behartigt.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Charter De Tarwehandel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Charters van Holland-
Ga naar: