Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Keizerlijk Handvest van de Rechtspraak

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Man Aantal berichten : 625
Registration date : 28-04-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Keizerlijk Handvest van de Rechtspraak   za sep 15, 2007 11:48 pm

Karanda schreef:
Wederom een nieuwe versie. De orginele versie is hier te bekijken:
http://forum.renaissancekingdoms.com/viewtopic.php?t=60406Aan de Rechters (Het Keizerlijk Handvest voor de Rechtspraak)

Inleiding

Een rechter moet altijd dit fundamentele principe in gedachten houden: hij moet enkel handelen in het belang van het spel van de Koninkrijken der Renaissance. Deze belangen zijn nauw bepaald door de belangen van alle spelers (niet enkel die meerderheid) inclusief de belangen van de verdachte. Er moet een uitspraak gedaan worden die niet enkel de aanklagers tevreden stelt maar ook de verdachte, die met genoeg respect moet worden behandeld zodat hij niet gedesillusioneerd door het spel en er zijn belangstelling voor verliest.
De volgende regels richten zich tot alle Rechters in alle domeinen:

Een aantal algemene beginselen van de rechtspraak:
Een rechter heeft een grote macht over de duizenden spelers van de Koninkrijken der Renaissance; daarmee samen komt een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere spelers, het spel in het algemeen en de makers. Kortom, als een rechter misbruik maakt van zijn macht, dan is er een groot gevaar dat de spelbalans verstoord raakt, de atmosfeer wordt vergiftigd en dat er schade wordt toegebracht aan de fragiele structuur die de makers met veel liefde tot stand hebben gebracht.
Daarom volgen hierna een aantal regels die de rechter verplicht moet opvolgen. Het doel van deze regels is het organiseren en coördineren van justitie door alle graafschappen en landen alsook door de tijd van het rechtssysteem van de Koninkrijken der Renaissance.

Voor ieder strafwaardige of crimineel feit, waar de rechter de verdachte schuldig aan acht, moet een straf worden opgelegd. Deze straf moet in proportie zijn met de daad die heeft geleidt tot de aanklacht. De rechter is verantwoordelijk voor het behouden van een consistentie strafmaat die wordt opgelegd aan de verdachte en die overeenstemt de ernst van het bewezen feit.

Een persoon kan niet twee maal bestraft worden voor hetzelfde strafbare feit, omdat hij daar dan al voor gestraft is.

Een rechter moet onpartijdig rechtspreken. Hieruit vloeit voort dat de rechter niet de klager, verdachte of de openbaar aanklager kan zijn in dezelfde zaak.

De rechter heeft de mogelijkheid om de aard van het ten laste gelegde te wijzigen (slavernij, oplichting, verstoring van de openbare orde, verraad of hoogverraad) bij zijn vonnis.
Echter, zij moet dit op de juiste wijze doen, waarbij de lijn van feiten zoals gepresenteerd in de akte van inbeschuldigingstelling wordt gerespecteerd.

In het geval van een onevenredige straf, twijfel over de eerlijkheid en gelijkheid van het vonnis, twijfels of het vonnis in overeenstemming is met de provinciale wetten, en schending van dit handvest, biedt dit een beroepsgrond voor het Hof van Beroep.

Een rechter die herhaaldelijk of op ernstige wijze de bepalingen van de Handvest schendt, die waarschuwingen van de Hof van Beroep negeert, of die misbruik maakt van zijn/haar positie, kan zelf worden vervolgd. De maximale straf voor voornoemde misdrijven is verwijdering uit, in zeer ernstige zaken van duidelijk misbruik met toestemming van de Game Admins.

Voorwaarden voor de toepassing van straffen

De boetes:
De rechter kan altijd een boete opleggen. Echter voor hij de boete oplegt, moet hij overtuigd zijn dat de veroordeelde de boete kan betalen. Een schuldige mag niet minder dan 0 florijnen overhouden.

De gevangenisstraffen:
Het maximum voor alle niet- uitgezonderde overtredingen bedraagt 3 dagen. Er zijn echter bijzondere delicten die door hun grote invloed op de evenwicht van het spel en het algemene belang van de Koninkrijken, bestraft kunnen worden met een hogere straf dan 3 dagen:
- hekserij (multi-accounts)
- illegale grootschalige speculatie
- het plunderen van de publieke gelden
- gewapende overvallen
- geweldsmisdrijven
- herhaald recidive

In geval van bovengenoemde misdrijven zijn de maximumstraffen op de volgende wijze vastgelegd:
* Verdachte level 0/1 : 3 dagen maximum
* Verdachte level 2 : 6 dagen maximum
* Verdachte level 3 en hoger : 10 dagen maximum

Een veroordeelde die in gevangenis wordt geworpen, wordt niet gevoed en zal dus dagelijks aan gezondheid verliezen tot de status ‘benig’ wordt bereikt. Vervolgens blijft hij op deze stand tot hij uit de gevangenis wordt ontslagen.

De doodstraf:
Een rechter mag enkel de doodstraf uitspreken als iemand een buitengewoon ernstig misdrijf heeft begaan, of als de verdachte een gevaarlijke recidivist is, of als de speler ermee instemt, of als hij met het spel wenst te stoppen.

De RP straffen (schandpaal, folteringen, etc.):
Een rechter mag altijd RP een straf opleggen, zonder de instemming van de speler. Deze straf mag echter enkel worden uitgevoerd op het forum met de instemming van de speler.

De verbanning:
In bepaalde ernstig gevallen (hoogverraad bijvoorbeeld of gewapende overvallen) heeft een provincie heeft het recht tijdelijke verbanning op te leggen (deze mag niet meer bedragen dan 3 maanden) ter vervanging van de doodstraf of een gevangenisstraf. De provincie kan de verbannen speler echter niet verbieden om goederen in de provincie te blijven bezitten.

In minder ernstige gevallen, heeft de rechter de instemming van de speler nodig om verbanning op te leggen.

Iedere rechter die de normen die voor de verschillende straffen gelden overschrijdt zal zelf bestraft worden door het Hof van Beroep.

Wanneer de wet zwijgt…

Als er geen specifieke wet is, moet de rechter recht spreken op basis van enkel zijn gewone rechtsverstand. Het rechtssysteem van de Koninkrijken omvat ook het gewoonterecht en niet enkel geschreven recht, het is de taak van de rechters om een raamwerk van orde te creëren (zonder het plezier van de spelers te verminderen, met inbegrip van de misdadigers).

Als een rechter recht moet spreken ongeacht de onduidelijkheid of afwezigheid van een wet, dan raden wij hem advies te vragen aan de rechters van andere provincies, of de vroegere rechters van zijn eigen provincie, of, in belangrijke gevallen, de rechters van het Hof van Beroep. De rechter zal reden vinden om niet toe te geven aan zijn eigen persoonlijke subjectiviteit door het ondervragen van de jury en klerken van de Kanselier, die hem het beste doorverwijzen naar hun eminente collega’s. (Noot van de vertaler: waarschijnlijk wordt hiermee niet hetzelfde bedoeld als de Kanselier in het Graafschap Holland).

De prejudiciële vraag

Een rechter die onzeker is over de interpretatie van dit Handvest, de stand van het recht, of een adequate straf mag een prejudiciële vraag stellen aan het Hof van Beroep. De beschuldiging moet op de juiste wijze worden gepresenteerd en per koerier worden toegezonden aan de Procureur-generaal, die het dossier en de rechtsgang bekijkt en terughoudend toetst of welke vragen van belang zijn. Het advies van het Hof van Beroep heeft indirect invloed op de uitspraak van de rechter in eerste aanleg, want als het Hof zich niet kan vinden in zijn oordeel, dan vergroot dit de kans dat er beroep wordt ingesteld en dat zijn uitspraak daar wordt vernietigd.

IRL echte strafbare feiten
Dit zijn allen real-life overtredingen, welke strafbaar zijn volgens het echte IRL recht, en welke leiden tot systematische verwijdering van het karakter, alsook het inschakelen van de RL justitie, mits de ernst hiervan voldoende wordt geacht door de administrators.

Deze delicten zijn:
*Belediging en andere verbale aanvallen
*Valsspelen en misbruik maken van fouten in het spel
*Het hacken van accounts en het misbruiken van passwoorden van andere spelers

We herrineren je eraan dat je een contract hebt getekend met Celsius On-Line © om dit spel te kunnen spelen.

Vertaald door Karanda.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Keizerlijk Handvest van de Rechtspraak   do aug 28, 2008 9:25 am

zou het mogenlijk zijn om bij de doodstraf ook uit te leggen wat deze inhoud?
Men verliest al zijn stats in charisma en 10 van elk andere stat.

De doodstraf:
Een rechter mag enkel de doodstraf uitspreken als iemand een buitengewoon ernstig misdrijf heeft begaan, of als de verdachte een gevaarlijke recidivist is, of als de speler ermee instemt, of als hij met het spel wenst te stoppen.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Keizerlijk Handvest van de Rechtspraak
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland-
Ga naar: