Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
OfficiŽle site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Struikrover Charter

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Asherah

avatar

Aantal berichten : 376
Registration date : 27-02-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
255/0  (255/0)

BerichtOnderwerp: Struikrover Charter   zo maa 22, 2009 10:45 am

22 maart 1457

Citaat :
Struikrovers Charter1. Wat te doen als slachtoffer van een aanval van een struikrover ?

a) Neem contact op met de Schout met vermelding van datum, naam, plaats en wat er weg is aan goederen en/of geld. Tevens dient er een bewijs mee gestuurd te worden van de gebeurtenissen. (Screenshot). De Schout vormt hiermee een dossier dat door de Schout wordt bewaard tot de klopjacht is beŽindigd.

b) Het slachtoffer zal nooit of te nimmer de naam van de overvaller bekend maken aan iemand anders dan de Schout. Indien het slachtoffer de naam toch bekend maakt vervalt het dossier.

2. Wat te doen als Schout (=organisator van de RP)

a) Het roversgilde contacteren om te verifiŽren of de rover bij het gilde is aangesloten. (Dit gebeurt via een bericht via de gesloten hal van het roversgilde)

b) Indien de rover NIET tot het gilde behoort het dossier direct aan de OA overdragen zodat deze een rechtszaak kan aanspannen.

c) Indien de rover WEL tot het gilde behoort dient de Schout de rover te contacteren om hem de hele procedure uit te leggen en hem de regels uit te leggen welke zijn ;
- niet teleporteren naar een ander graafschap,
- niet in het klooster gaan, maar normaal actief blijven (herbergbezoek, werken of aankopen verrichten op de markt (screenshots als bewijs leveren)
- binnen 24 uur reageren op de brief
(screenshot van de schout waarin vermeld is hoe laat de brief is verstuurd)
- niet nogmaals een overval plegen, gedurende de periode van de klopjacht, deze wordt aangegeven in het opsporingsbericht.
indien hij gezien wordt door de veldwachterij is de RP klopjacht voorbij (bewijs in vorm van screenshot)
Tevens is het niet toegestaan om langer dan 24 uur op hetzelfde knooppunt te verblijven. (screenshots leveren in de hal van het roversgilde als bewijs incl plaats van verblijf. Roversgilde leverd de bewijzen aan de schout)

d) In het geval dat de rover weigert mee te werken aan de RP of de bovenstaande regels niet naleeft, zal onmiddellijk een proces opgestart worden.

e) Schrijven van een kleine fysieke omschrijving van de rover (al dan niet samen met de rover ). Deze omschrijving moet ook overeenstemmen met de afbeelding zichtbaar op het profiel (klederdracht, gezicht, geslacht,...) Dit mag gedurende de klopjacht niet worden gewijzigd. Dit opsporingsbericht word uitgehangen in iedere stad binnen het graafschap en in het openbare kantoor van de schout.

f) Het slachtoffer gelijk op de hoogte brengen van zijn of haar rechten en plichten, de procedures van de klopjacht, en daarbij benadrukken dat er mogelijk geen rechtszaak komt.


3. Procedure voor het opsporingsbericht

a) De schout verspreidt het opsporingsbericht zodra de rover positief geantwoord heeft.
Zowel bij de gewone burger (Graafschap Holland Forum en de steden IG) als bij de veldwacht, als bij het leger moeten affiches hangen.

b) Het opsporingsbericht bevat :
-De fysieke omschrijving van de rover
-De misdaad
-De plaats en tijdstip van de misdaad
-De duur van de klopjacht, te bepalen door de Schout, met een minimum van 7 dagen en een maximum van 21 dagen.
-Indien van toepassing de hoogte van de aanhoudingspremie door Raad of slachtoffer uitgeloofd. (zie punt 4)

Opmerking 1: de naam van de rover komt niet voor in de omschrijving of het opsporingsbericht.
Opmerking 2: duur van de klopjacht wordt bepaald door de Schout op basis van input vanuit leiding van het Roversgilde. Overvallers die voor het eerst een misdrijf hebben gepleegd zullen korter worden opgejaagd als recidivisten of hoofdmannen van roversgroeperingen.

De schout moet nu en dan controleren -met medewerking van de leiding van het roversgilde- of de rover zich aan de regels houdt.

c) Indien de rover gezien wordt door de veldwachterij is een bewijs (screenshot) aan de schout te overhandigen en is de klopjacht ten einde. Burgers kunnen geen aanhouding verrichten, echter wel de veldwachterij tips geven.

d) Indien de rover eerder al veroordeeld werd voor ernstige delicten, wordt de duur van de klopjacht verlengd. Voor iedere veroordeling wordt de klopjacht met 2 dagen verlengd met een maximum van 21 dagen.

4. De premie

a) Het slachtoffer (en eventueel ook het graafschap) kan een premie uitvaardigen voor hij die de rover vangt.

5. Voorwaarden om de rover aan te kunnen houden:

a)De rover zal worden aangehouden bij de volgende situaties:

- Door het spotten van de rover in een dorp door de veldwachterij na de overval is de klopjacht ten einde.
Dit kan zijn in de herberg, in het gemeentehuis en op de markt. (bewijs via screen welke niet ouder is dan 6 uren dan na de start van de activiteit van de rover. In de herberg geld dat er een directe communicatie moet zijn geweest tussen rover en de ooggetuige die de screenshot heeft genomen. (de rover moet dus zelf aanwezig zijn in de herberg)

Of als de rover gezien is onderweg door de stadswachten.


6. Schadevergoeding

Als de rover wordt aangehouden, wordt deze overgedragen aan justitie en is deze verplicht de door de rechter opgelegde schadevergoeding te betalen.

Opmerking: Wanneer de rover na de in het opsporingsbericht genoemde periode nog steeds niet is aangehouden, sluit het dossier. Er komt dan geen rechtszaak.
Slachtoffers kunnen enkel een schadevergoeding vragen bij een proces.[/i]

Citaat :
Memorie van Toelichting;

Omdat struikroverij tijdens de middeleeuwen een constant gegeven was, en om de RP mogelijkheden van dit ten volle ten kunnen benutten, is dit RP - Charter er gekomen. Dit Charter legt uit welke acties er ondernomen worden na een geval van struikroverij. Dit charter is voor een groot deel een NRP-charter.
Asherah van Rapenburghe dela Mendoza
Gravin van Holland
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Struikrover Charter
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Charters van Holland :: Archief-
Ga naar: