Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Justitieel Verdrag Duitse Rijk-Holland

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elchan

avatar

Vrouw Aantal berichten : 657
Registration date : 24-06-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Heer
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Justitieel Verdrag Duitse Rijk-Holland   ma jul 06, 2009 9:18 pm

Citaat :
Justitie alliantie tussen het duitse Koninkrijk en het Graafschap Holland

Namens de regenten van de Duitse provincies in het Justitie Alliantie hebben samengevoegd, de koning van het Duitse rijk en de Graaf van de Graafschap Holland hoopt de vriendschap die verbinding maakt hun volkeren, schriftelijk in een overeenkomst vast te stellen, zodat de vriendschap overgeneraties overleeft.

Artikel I

1. De hoge verdragsluitende partijen onderkennen het beginsel dat, een persoon niet de wet die hij overtreden heeft en de autoriteit van de heerser van het betreffende land ontsnappen mag.
2. Als een burger in een van de provincies wordt aangeklaagd, dan zijn de wetten en gebruiken van de plaats van zijn misdaad of delict van toepassing.

Artikel II

Wanneer een persoon, die van het plegen van een strafbaar feit wordt verdacht of in staat van beschuldiging is gesteld, vlucht voordat de lokale justitie een aanklacht heeft kunnen indienen of de rechtsgang heeft kunnen voltooien, dan kan de ene verdragspartij de andere verdragspartij de vervolging van de betreffende persoon toevertrouwen. Dit betekent hetzij de persoon gevangennemen en uitleveren, hetzij de persoon ter plekke aanklagen.

Daartoe gelden de volgende procedures:
-- Het openbaar ministerie dient een aanklacht in op verzoek van de verdragpartij op wiens territorium het strafbaar feit werd gepleegd.
-- De openbaar aanklager van de verzoekende verdragspartij stelt een akte van inbeschuldigingstelling op volgens de wettende geldend in het land van de verzoekende verdragspartij, tegen de vluchtende persoon die deze wetten heeft overtreden.
-- De akte van inbeschuldigingstelling wordt aan de procesvoerende verdragspartij overhandigd.
-- De werkwijze van het gerecht van de procesvoerende verdragspartij wordt gevolgd. De bevoegde rechter oordeelt onafhankelijk, met als enige beperking, dat de motivering van zijn uitspraak gebaseerd moet zijn op het recht van de verzoekende verdragspartij (voor zover het lokale recht hier niet rechtstreeks mee in strijd is).

Artikel III

Beide verdragspartijen verbinden zich ertoe elkaar op de hoogte te houden over potentiële gevaren van veroordeelde criminelen. Zij doen dit door een nauwe samenwerking van juridische functionarissen.

Artikel IV

1. De hoge verdragsluitende partijen erkennen de vriendschap tussen onze provincies. Deze duurt voort zolang de betreffende provincies hun eed van trouw tegenover hun koning en/of hun keizer respecteren.
2. Deze overeenkomst brengt niet de verplichting mee tot wederzijdse verdediging.

Artikel V

1. Uwe Hoogheden, evenals hun opvolgers en erfgenamen, verplichten zich ertoe de artikelen van dit verdrag te respecteren. Iedere inbreuk op een clausule door een verdragspartij ontslaan de andere van hun verplichtingen, tenzij een wezenlijke compensatie verwerkelijkt wordt.
2 Een eenzijdige opzegging van het verdrag in tijd van vrede moet volgens de volgende procedure:
-- De regerende leider van de ene verdragspartij stelt de regerende leider van de andere verdragspartij op de hoogte van de opzegging van het verdrag.
-- Deze opzegging wordt bekend gemaakt in de herbergen en ambassades van beide partijen.
-- Lopende zaken, die vallen onder dit verdrag, worden in geval van opzegging van een of beide partijen niet beëindigd, maar dienen volgens de regels van het verdrag te worden afgewikkeld.
Het niet naleven hiervan wordt gezien als verraad en geeft de andere partij de bevoegdheid passende maatregelen te treffen.
-- Na het van kracht worden van dit verdrag worden bestaande afspraken rondom justitie ingetrokken.
-- Met wederzijds goedvinden kan worden besloten tot aanpassing van het geheel verdrag of een gedeelte daarvan of tot annulering.


Wij, Sirron I. von Hollenfels, koning van het Duitse Rijk neme dit contract op

Elchan de Mérode van Amerongen, Graaf Holland, neme dit contract op

Ondertekent in Worms, de 29. Juni 1457

Voor het duitse Koningrijk

Sirron I. von Hollenfels, König

Inrahil von Hollenfels, Baron von Mühlheim, Vize-Reichskanzler

Karanda de Mérode de Ligne, Gravin van Holland, Gravin van Leerdam, Dame van IJsselmonde


Elchan de Mérode van Amerongen, Kanzelier van Holland, Dame van Voorschoten en Blankenham

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Justitieel Verdrag Duitse Rijk-Holland
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Noordoostelijke vleugel: de Hollandse Kanselarij :: Verdragen van Holland-
Ga naar: