Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
OfficiŽle site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Verdrag tussen de Teutoonse Orde en het Graafschap Holland

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Winterstorm

avatar

Vrouw Aantal berichten : 1333
Woonplaats : Rotterdam
Registration date : 06-06-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Verdrag tussen de Teutoonse Orde en het Graafschap Holland   di sep 29, 2009 8:45 pm

Citaat :
Concordaat tussen het Graafschap Holland en de Teutoonse Orde.

Wij, leden van de Teutoonse Orde willen de goede relatie met het Graafschap Holland, in naam van de Aristotelische Kerk, versterken. (Deze relatie is voor het eerst vastgelegd onder de HochMeister Sjnoel de Gilraen.) Bij deze leveren wij een nieuw en verbeterd concordaat, op het voorgaand "Concordaat tussen het Graafschap Holland en de Teutoonse Orde".

I Van de rechten der leden in het Graafschap Holland.

Artikel I.1 - Van de Erkenning

Het Graafschap Holland erkent de Teutoonse Orde als dienaar en beschermer van het Aristotelische Geloof, door middel van haar principes, haar daden en haar waarden.

Artikel I.2 - Van het dragen der wapens

Leden van de Teutoonse Orde zijn toegestaan om wapens te dragen op Hollands grondgebied. Haar gebruik ligt niet in handen van de militaire autoriteiten in het Graafschap, maar in handen van de regel van de Orde en kunnen gebruikt worden als de Goddelijke Justitite dit toelaat. Dit houd dus ook in dat Holland legers en gewapende peletons toelaat van de Teutoonse Orde, mits de Graven van Holland dit expliciet verbieden.

Artikel I.3 - Van het recht van doorgang

Het Graafschap Holland schenkt het recht van vrije doorgang over haar landen zolang deze vriendschappelijk is. De Orde moet toestemming vragen als haar bedoelingen oorlogszuchtig zijn. Dit mag het Graafschap Holland weigeren, zonder dat daar de relatie door verslechtert.

Artikel I.4 - Van de status als lid

Om van de rechten van Artikel I.3 te kunnen genieten, moet het lid van de Teutoonse Orde zijn status doorgeven aan de locale autoriteit.

Artikel I.5 - Van de bescherming

Als het Graafschap Holland de Teutoonse Orde erkend samen met haar principes, zal deze laatste het Graafschap beschermen tegen goddeloze aanvallen van elke soort, en zal haar best doen het Graafschap te beschermen door de aanvaller via de diplomatieke weg te benaderen. Als er zich conflicten voordoen, zal de Orde er voor zorgen dat elke burger van Holland bescherming krijgt. Dit alles zal gebeuren vanuit de Generale Commando-post van de Teutoonse Orde te Holland: Krimpen.

Artikel I.6 - Van het behouden van de Vrede

De Teutoonse Orde, heeft het recht haar hulp aan het Graafschap Holland aan te bieden, als deze laatste met criminele of andere misdrijven te maken heeft. De vertegenwoordiger van de Orde in het Graafschap Holland, zal contact moeten leggen met de kanselier, wanneer deze gevallen zich voor doen. Alle daden zullen worden verricht in harmonie met de militaire grondwetten die gelden op het Graafschap Holland.

Artikel I.7 - Van het respect der wetten

De leden van de Teutoonse Orde dienen de wetten, decreten, verdragen en tradities die toebehoren aan het Graafschap Holland, te respecteren, zolang deze in overeenkomst komen met de Goddelijke Justitie en het Corcordaat tussen Holland en de Teutoonse Orde.

Artikel I.8 - Van de onderhandelingen

De Teutoonse Orde ontvangt een ambassade in de Hollandse Kanselarij, waar zij de onderhandelingen met het Graafschap kan treffen. Projecten kunnen uitgevoerd worden om zo door middel van de glorie Gods het Graafschap Holland te laten groeien.

Artikel I.9 - Hollandse Teutoonse leden

Als er een conflict voordoet in het Graafschap Holland, zal het Teutoonse lid dat in Holland verblijft, zich in moeten zetten voor de verdediging van de bevolking.

Artikel I.10 - Van de cumulatie tussen het Leger en de Teutoonse Orde

Indien een lid van de Teutoonse Orde eveneens lid is van het leger van het Graafschap Holland en als er een conflict zich voordoet tussen de Orde en het leger in kwestie, zal hij, mits hij het stadium van Reiter gepasseerd is, moeten kiezen voor de Teutoonse Orde. Als hij onder dit stadium verkeerd, of Reiter is, heeft hij de mogelijkheid om te kiezen.

I.11 Van het vergaren van Informatie

De Seneschal van de Teutoonse Orde is bevoegd om te spioneren uit naam van de Teutoonse Orde in organisaties anders dan officiele organen van het Graafschap Holland (e.g. de Graafschappelijke Raad). Informatie vergaardt welke bedreigend is voor Holland zullen per direct worden gedeelt met de Graven van Holland en zal in deze gevallen enkel verspreid of gebruikt worden na overleg tussen beide partijen en de Seneschal zelf.

II Van het handelen tussen de Teutoonse leden op Hollands grondgebied.

Artikel II.1 - Van de essentie van handel

De leden van de Teutoonse Orde ontvangen bij dit concordaat de rechten van onderlinge handel, om zo de mogelijkheid te ontvangen om te groeien, en de verdediging van God en mens beter te kunnen garanderen.

Artikel II.2 - Van de rechten van handel

De leden van de Teutoonse Orde, hebben het recht op onderlinge handel. Hierdoor zullen buitenlandse handelaren van de Teutoonsche Orde behandeld worden als Hollandse. De handelsacties worden gecoŲrdineerd in de regionale commando-post van Landgoed Nieuwegein.

Artikel II.3 - Van de melding van handel

Zodra er handel plaatsvind tussen twee of meerdere leden van de Teutoonse Orde zal dit niet worden gezien als speculatie. Er behoeft geen rekening te worden gehouden met eventuele geldende maximum of minimum prijzen. Deze handel moet vooraf wel gemeld worden aan de schout, zodat deze rekening kan houden met de additionele wetten die gelden op Hollands grondgebied.

Artikel II.4 - Van de bewijzen van handel

Iedere actie van handel zal worden vastgelegd in de regionale commando-post van Landgoed Nieuwegein, het economisch centrum van de Teutoonse Orde. De schout en andere autoriteiten van Holland kunnen hier op aanvraag de bewijzen terug vinden van de handelsafspraken wanneer zij een onderlinge handel niet vertrouwen. Hiervoor moet wel een officiŽle brief worden meegenomen.

Artikel II.5 - Van de handel voor het Graafschap Holland

Handelscontracten met gedefinieerde afspraken zullen worden afgesloten tussen de Handelsminister van Holland en de Verwalter van de Teutoonse Orde. De doelstelling van de Teutoonse Orde is om de Aristotelische Graven van Holland te voorzien van (buitenlandse) benodigdheden, (i) door middel van de Teutoonse Handel, (ii) door middel van buitenlandse escortes, en (iii) door middel van bemiddelingen met derden (e.g. Graafschappen, Leiders in de kerk, etc...).

Namens de Teutoonse Orde

Ritter Tristan Vanqueour de Guillotine
Hochmeister van de Nederlandstalige Centrale Commando Post van de Teutoonsche Orde
Landmeister van Baronnie Krimpen
Namens het Graafschap Holland

Colonel van Eckhardt
Graaf van HollandWinterstorm Connor van den Kasteele
Kanselier van Holland


Terug naar boven Ga naar beneden
 
Verdrag tussen de Teutoonse Orde en het Graafschap Holland
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Noordoostelijke vleugel: de Hollandse Kanselarij :: Verdragen van Holland-
Ga naar: