Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Geopende testamenten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lara

avatar

Aantal berichten : 4055
Registration date : 25-12-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Geopende testamenten   zo dec 27, 2009 4:17 pm

Citaat :
Aan het volk van Holland,

Hierbij open ik, Lara Callisto Tailleur, Gravin van Holland, Barones van Bloemendaal, Heraut der Genealogie, het testament van Hare wijlen Hooggeboren Gravin Asherah van Rapenburghe dela Mendoza, Gravin van Westland, Dame van Noordwijk, Grootofficier in de Orde van de Hollandse Leeuw, Ordensmarschall en Schwester der Teutoonsche Orde.


Citaat :
Testament van Asherah van Rapenburghe dela Mendoza.

Westland, maandag 30 november 1457.

Lieve familie en vrienden,

Wanneer deze brief u en de uwen onder ogen komt ben ik vertrokken van het aardse leven, op zoek naar het licht dat Jah mij heeft beloofd.

Ik wil graag een woord van dank uitspreken voor vele personen, echter zou dit testament dan te lang worden.
Diegene die ik lief heb gehad, weten dit wel. Ik zal jullie meedragen tot in den eeuwigheid en ben een ieder dankbaar, dat ik hem of haar heb leren kennen.

Aan mijn lieve familie; Ik heb zielsveel van jullie gehouden en zal dit altijd blijven doen, waar ik mij ook bevind.

Dan over tot het zakelijke gedeelte.
Graag had ik een begravenismis gehad in de Kathedraal van Den Haag.
Daarna zou ik begraven willen worden op de begraafplaats te Rotterdam, in tegenstelling tot het gebruik om op het Landgoed Krimpen van de Teutoonsche Orde begraven te worden.
Ik wil graag dat mijn graf voor iedereen te bezoeken is en niet op een afgelegen of hoogdrempelige omgeving.

Tot slot; de verdeling van mijn goederen en verkregen benoemingen.

Damianus dela Mendoza erft het graafschap Westland, met bijbehorende landgoederen, Naaldwijk, Monster, De Lier en Wateringen (Sonho). Indien hij een van deze wil terugnemen zal hij overleg plegen met de Curia van de familie. Bij schenking beslist hijzelf.
Damianus zal tevens zelf een testament opstellen om de landgoederen veilig te stellen.

Mijn zoon; Reinaldo Nuno Refiam Sonho (Reficul) van Rapenburghe dela Mendoza zal na mijn dood over het landgoed Noordwijk beschikken. Ook hem raad ik aan een testament te schrijven, om het landgoed veilig te stellen.

Na mijn dood zal Damianus een aanvraag indienen om mijn kleinzoon Modred Junior dela Mendoza de titel Heer van Naaldwijk te verlenen. Dit ter nagedachtenis aan zijn vader, mijn lieve zoon die ik spoedig weer zal zien.

Mijn overige bezittingen alsin voedsel en geld zijn intussen verdeeld.

De gehele wijnkelderinhoud en inhoud van kledingkast zou ik graag schenken aan mijn zus Anesha.
De paarden inclusief koetsen schenk ik aan Diego Aloisi (Yack2).
De honden, Hooli en Busta mogen worden opgehaald door Sonho (Sonho) Tevens krijgt hij het eigendomscertificaat van Quinta da Figueireda te Évora terug.
Aan hem wil ik het volgende zeggen; Ik hoop dat je een oogje in het zeil houdt en je kan ontpoppen als een vaderfiguur voor je (achter)neven en (achter) nichten. Ze hebben genoeg meegemaakt, hopelijk kan jij hun leven een beetje gelukkiger en aangenamer maken. Ik vertrouw erop.

Aan mijn lieve vriendinnen Lara, Sybilla, Fleury en Pippa, geef ik een denkbeeldig stukje van mijn hart, opdat zij weten dat ook zij immer een plaatsje zullen hebben in mijn hart en familie. Ons huis op Haven de Gilraen te Rotterdam komt in handen van Silvain en Sybilla, die ermee mogen doen wat ze willen.

Dan nog iets over de familiesamenstelling. Bij deze verklaar ik dat Stephane Noë dela Mendoza word benoemd tot Pater Familias, eigenaar van de Casa en de spreekwoordelijke leiding heeft over de hele familie.

De reeds bestaande curia moet zijn vorm behouden, uiteraard mag Gherwina worden toegevoegd. Noë en Gher; veel wijsheid bij het besturen van onze familie. Ik hoop van harte dat jullie mijn gedachtengoed over de familie en het leven in ere houden. Ook dient hij twee opvolgers van de familie te benoemen, waarvan Damianus als eerste opvolger en Sonho als tweede.


Ik vertrouw erop dat mijn laatste wensen tot in detail worden uitgevoerd. Jah zij met jullie.

Met liefdevolle groet,

Asherah van Rapenburghe dela Mendoza
Gravin van Westland, Dame van Noordwijk
Ordensmarschall en Schwester der Teutoonsche Orde


Geopend op 27 december van het Jaar des Herens 1457,

Gravin Lara Callisto Tailleur
Heraut der Genealogie


Terug naar boven Ga naar beneden
Lara

avatar

Aantal berichten : 4055
Registration date : 25-12-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Re: Geopende testamenten   do mei 13, 2010 11:20 am

Citaat :
[rp]
  Aan het volk van Holland,

  Hierbij open ik, Lara Callisto Tailleur, Gravin van Holland, Barones van Bloemendaal, Keizerlijk Heraut van Holland, het testament van Zijne wijlen Hoogwelgeboren Heer Tristan Vanquoeur de Guillotine, Heer van Hillegom en Scharwoude, Grootofficier in de Orde van de Hollandse Leeuw, Hochmeister, Ritter en Ordenskaplan van de Teutoonsche Orde.


  [rp]
  TristanVanqueour schreef:
  Testament van Tristan Vanqueour de Guillotine

  Krimpen, dinsdag 30 maart 1458

  Lieve familie en vrienden,

  Hierbij overleg ik aan uhet ware ende met juistheid opgestelde document welke gezien moet worden als mijne testament. Ten tijde van de opstelling was ik onder goede gezondheid van lichaam ende gheest. Moge Jah vrede geven aan u allen en u zich berusten in de besluiten.

  Ten eerste dank ik Holland voor zijn gastvrijheid als originele inwoner van Artois ben ik met liefde binnengehaalt in Rotterdam, door mijn oom Dishredir. Tevens waren Graaf JeanJacob, Dolina, Ghislenius, Roinathan, Pippa, Marieke, en Nadiakie altijd daar voor een goed woord, een pittige discussie en een goede pint bier.

  Ook moet ik danken toen Bissschop DragothAr voor het redden van mijn ziel en Heilige Sjnoel, voor het geven van richting in mijn leven. De Teutoonsche Orde is mijn leven.

  Als jullie deze breif lezen zal ik me vervoegen bij mijn familieleden die te vroeg stierven, bij goede oude vrienden, Heilige Sjnoel en Jah. Vrede in mijn ziel nu laten we weten dat ik gelukkig ben en dat er meer is. Ik dan Jah voor zijn Liefde welke ik immer hard voor heb gewerkt. Ik ben blij dat ik mijn dochter weer kan zien, maar als deze brief eerder dan later wordt voorgelezen te Den Haag, dan hoop ik tijd te hebben gehad met mijn zoon Inco, wie ik het beste wens in zijn leven, met de hoop hem te zien in het Licht van Jah, en hem dan te kunnen feliciteren met zijn familie.

  Verder dank ik dat ik mijn familie heb leren kennen, welke soms wat los van elkaar levende toch immer "de Guillotine" is. En zoals ons motto zegt: we helpen anderen opdat we dan ook beter zijn. Nicht Mocky dank u voor uw goede werk in de Orde en onze gesprekken, ook Weetnix en Roseanne.

  Als laatste een woordje voor Tante Josje: Ik zal goede letten op de vraatzucht van je man daar naast Jah ; o) en we zullen samen waken over Flippendium en Gautran en u. Onze Lieve familie. Ik zal u allen missen.


  Dan over tot het zakelijke gedeelte.
  Graag had ik een begravenismis gehad in de Kathedraal van Den Haag.
  Daarna zou ik begraven willen worden naast Ritter Pilske in de Sind Nikolaas te Krimpen. Krimpen staat immer open voor iedereen en de Sint Nikolaas is een open kerk.

  Tot slot; de verdeling van mijn goederen en verkregen benoemingen.

  Neef Xinix (Xin) de Guillotine erft het heerschap Hillegom.
  Xinix zal tevens zelf een testament opstellen om de landgoederen veilig te stellen.

  Mijn zoon; Inco de Guillotine (incovedient) zal na mijn dood over het landgoed Scharwoude beschikken, waar ook het familiekasteel wordt gehhert. Hij zal aldus met welnemen van Graaf JeanJacob Vazal worden van de Graven van Hoorn. Alsdus verwacht ik gehoorzaamheid vaan de Graven van Hoorn en een juist beheer van de landerijen. Ook hem raad ik aan een testament te schrijven, om het landgoed veilig te stellen met samenstpraak met de Graven van Hoorn.

  Als mijn gelden (650 florijnen) zijn overgemaak op rekening 067 van de Teutoonsche Orde. Mijn zwaard en schild, en 180 florijen zijn vergeven aan mijn zoon Inco.

  Mijn overige bezittingen alsin voedsel en geld zijn intussen verdeeld.

  Dan nog iets over de familiesamenstelling. Bij deze verklaar ik dat Inco wordt aangewezen tot Pater Familias, eigenaar van het Familiekasteel en de spreekwoordelijke leiding heeft over de hele familie.


  Ik vertrouw erop dat mijn laatste wensen tot in detail worden uitgevoerd.

  Moge Jah zijn Licht schijnen op uw pad.

  Deus Manum Ducit!

  Tristan Vanquoeur de Guillotine
  heer van Hillegom en Scharwoude
  Hochmeister, Ritter en Ordenskaplan van de Teutoonsche Orde


  Onder de zegels,

  [/rp]


  Ik wil de familie de Guillotine en een ieder die aanwezig wil zijn bij het uitvoeren van het testament, verzoeken om zich naar de Gravanzaal te begeven.

  Geopend op 13 mei van het Jaar des Herens 1458,

  Gravin Lara Callisto Tailleur
  Keizerlijk Heraut van Holland


[/rp]
Terug naar boven Ga naar beneden
Alyssa

avatar

Vrouw Aantal berichten : 10831
Leeftijd : 32
Woonplaats : Utrecht
Registration date : 13-02-09

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
255/255  (255/255)

BerichtOnderwerp: Re: Geopende testamenten   di sep 07, 2010 9:46 am

Citaat :
[rp]Aan het volk van Holland,

Hierbij open ik, Alyssa Ciara Connor de Mérode, Gravin van Delft, Dame van Lopik, Heraut der Genealogie, het testament van Hare wijlen Hooggeboren Barones Armanda de Mérode, Barones van Liesveld, Dame van Heiloo, Grootofficier in de Orde van de Hollandse Leeuw.


[rp]
Citaat :
Testament van Armanda de Mérode
opgesteld 20 augustus 1458 te Liesveld,

Wanneer u de inhoud van dit testament hoort, betekend het dat mijn ziel het aardse leven heeft verlaten en nu naast Jah van het eeuwige leven geniet. Dan zal ik samen zijn met alle geliefde zielen die mij al reeds hebben verlaten.

Aan mijn lieve familie, jullie waren mij altijd ontzettend dierbaar en dit zal na mijn dood niet veranderen. Jullie zijn een deel van mij en dat zal niet veranderen.

Voor mijn vrienden, ik zal jullie ontzettend missen. Jullie gaven mijn leven inhoud, kleur en mijn wijnkelders stukken minder inhoud. Treur niet om mij, het is goed zo.

Ik zou graag de begravenis dienst in de Kathedraal te Den Haag laten plaatsvinden en uitsluiten worden begraven op Kasteel Liesveld. Monseigneur Sonho is op de hoogte van de plek waar ik graag mijn lichaam wil laten rusten tot in de eeuwigheid.

Het landgoed Heiloo zal terug gaan naar mijn zuster Nadia, het is aan haar wat ze daarmee doet.

Mijn Baronie te Liesveld wil ik graag overdragen aan Monsigneur Sonho de Ligne Carvalho Guimarães. Ik weet met heel mijn hart dat hij er net zo van zal houden als dat ik altijd heb gedaan. Waarde Sonho, draag goed zorg voor deze rijkdom. Ik kan me niemand voorstellen die dat beter zou kunnen dan jij. Ik zou wel graag willen zien dat Damianus zijn heerlijkheid behoud en vanaf nu jouw vazal zal zijn.

Mijn geliefde dochter Karanda erft alle wijnflessen en vaten aan de linker kant van de grote wijnkelder. Hier vind je een aantal dierbare wijnen waarvan ik vind dat jij ze verdient. Drink ze met een glimlach en een vederlichte gedachte aan mij. Ook laat ik een kist met sieraden aan jou achter. Ik weet zeker dat ze jou veel beter staan dan dat ze mij ooit hebben gedaan. Je zal altijd bij me zijn in mijn hart, je bent bijzonder mens, lieve dochter.

Mijn zuster Nadia zal de wijnflessen en wijnvaten aan de rechterkant van de grote wijnkelder erven. Nadia, hier liggen nog een aantal flessen van onze ouders. Geniet ervan en sla ze alsjeblieft niet achterover alsof het keukenwijn is. En verlies in Jahs naam niet weer de sleutel zoals al diverse keren is gebeurt. Ik ben er nu niet meer om te helpen zoeken. Je bent een bijzondere zus, hou je taai en geniet van je verre reizen.

Voor mijn nicht Elchan, voor jou is de inhoud van mijn kledingkast. Hier zitten enkele jurken tussen die jij graag wilde lenen, vanaf nu zijn ze allen van jou. Draag ze met verve zoals ik je altijd heb zien doen.

Damianus dela Mendoza schenk ik 250 florijnen voor een nieuwe outfit zodat je een passende outfit aan kan schaffen.

Sothis dela Medoza Whitefire erft 250 florijnen.

Betreffende de familie: Nadiakie zal de nieuwe Mater Familias worden, als zij om welke reden dan ook hier niet mee instemd, zal de eerst volgende Elchan zijn. De Curia zal verder niet gewijzigd worden.

Dan rest mij enkel nog een klein woord richting mijn vrienden en familie
Lieve allemaal, geniet van het leven, zoals ik dat heb gedaan. Drink vooral veel wijn, dat houd je gezond en is goed voor je humeur. Deel liefde met je naasten, geniet van ze op alle vlakken.

Ik vertrouw erop dat de heraut zorg draagt voor alle bovenstaande zaken. Moge Jah met u allen zijn.

Met warme groet,

Armanda de Mérode
Barones van Liesveld
Vrouwe van Heiloo

[/rp]


Ik wil de familie de Mérode en een ieder die aanwezig wil zijn bij het uitvoeren van het testament, verzoeken om zich naar de Gravenzaal te begeven.

Geopend op 7 september van het Jaar des Herens 1458,

Gravin Alyssa Ciara Connor de Mérode
Heraut der Genealogie


[/rp]
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Geopende testamenten   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Geopende testamenten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Noordoostelijke vleugel: de Hollandse Kanselarij :: Gang der Azuren Tongen-
Ga naar: