Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Charter De Hollandse Loterij

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Witchy

avatar

Vrouw Aantal berichten : 607
Woonplaats : Heusden
Registration date : 01-12-09

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
100/255  (100/255)

BerichtOnderwerp: Charter De Hollandse Loterij   ma apr 05, 2010 2:11 am

Citaat :
Charter De Hollandse loterij

Artikel 1: Definities
§1.1 De Hollandse loterij is een onderdeel van de Bank van Holland. Derhalve behoren ook alle geldelijke bezittingen, informatie en andere eigendommen van De Hollandse Loterij tot de Bank van Holland.
§1.2 Alle activiteiten van Hollandse loterij vallen ook onder het charter van de Bank van Holland.
§1.3 Alle transacties voor de Hollandse loterij vinden plaats via een medewerker van de Bank van Holland.

Artikel 2: Werkwijze lotenverkoop
§2.1 Om belangenverstrengeling te voorkomen zijn medewerkers van de Bank van Holland uitgesloten van deelname.
§2.2 Om deel te nemen aan een trekking kan men het verschuldigde bedrag over maken op rekeningnummer 1. Indien men niet in bezit is van een bankrekening bij de Bank van Holland kan een medewerker van de bank het geld direct op de loterijrekening storten. Overschrijven of storten dient minstens één week voor de trekking plaats te vinden.
§2.2.1 Indien men te laat is met overschrijven en de volgende trekking een gelijkwaardige trekking is speelt men automatisch mee met de volgende trekking.
§2.2.2 Indien men te laat is met overschrijven en de volgende trekking niet gelijkwaardig is, omdat bijvoorbeeld de prijs van de loten anders is, dan wordt de aanschafprijs van de loten teruggestort.
§2.3 Een normaal lot voor een standaardtrekking kost 10,- florijnen. De Hollandse loterij behoudt zich het recht voor deze prijs te allen tijden te wijzigen. Een prijswijziging zal pas na de eerstvolgende trekking van kracht worden.
§2.3.1 Een uitzondering hierop vormen speciale trekkingen, die bijvoorbeeld ter viering van feestdagen gehouden worden. Daar dit een tijdelijke prijswijziging betreft zal deze direct van kracht zijn.
§2.4 Voor elk lot dat een deelnemer koopt krijgt hij in de week voor de trekking een lotnummer toebedeeld. De deelnemer krijgt een brief met daarin zijn eigen lotnummer(s). De volledige lijst met verkochte lotnummers is slechts aanwezig in de interne administratie van de Bank van Holland.
§2.5 Men mag maximaal 5 loten per persoon per trekking aanschaffen.

Artikel 3: Werkwijze trekkingen
§3.1 Een trekking van de Hollandse loterij zal door de filiaalhouders op het stedelijk forum van hun stad worden aangekondigd. Tevens zal een van de eigenaren de trekking op het Graafschappelijk forum aankondigen.
§3.2 De trekking vindt plaats via http://www.randomresult.com/. Een medewerker van de Bank van Holland zorgt er voor dat de trekking plaats vindt op het aangekondigde tijdstip.
§3.3 Voor elke prijs wordt een aparte trekking gehouden, indien meerdere prijzen op één lot vallen zal de laatst uitgevoerde trekking opnieuw plaats vinden.
§3.4 De datum en het tijdstip van de trekking zullen van te voren aangekondigd worden opdat iedereen vrij is de trekking te controleren.
§3.5 De Hollandse loterij behoudt zich het recht voor een aangegeven trekking te annuleren. Het voor de loten betaalde bedrag zal in dat geval terug over gemaakt worden op de rekening van de deelnemers. Indien een deelnemer niet in het bezit is van een bankrekening zal met de deelnemer een afspraak worden gemaakt voor terugbetaling.

Artikel 4: Winstuitkering
§4.1 Bij een standaardtrekking worden 3 prijzen uitgekeerd. De hoofdprijs, tweede prijs en troostprijs.
§4.1.1 De hoofdprijs bedraagt 50% van de totale inleg van de prijzenpot voor de trekking.
§4.1.2 De tweede prijs bedraagt 25% van de totale inleg van de prijzenpot voor de trekking.
§4.1.3 De troostprijs bestaat uit de voor dat lot betaalde inleg.
§4.2 De winnaars van de loterij krijgen het bedrag bijgeschreven op hun bankrekening. Het geld wordt bijgeschreven op de rekening waar het lot mee betaald is. Indien de deelnemer niet in bezit is van een bankrekening dan zal met hem een afspraak worden gemaakt voor directe uitbetaling.

Hierbij ondertekent de Graaf van Holland, na goedkeuren van de provinciale raad, dat dit Charter conform de provinciale en Keizerlijke wetgeving is en daardoor afdwingbaar is door de provinciale rechtbank.

De Artikels 1, 2, 3 & 4 van dit charter kunnen niet gewijzigd worden, er kunnen geen artikels toegevoegd of verwijderd worden door de provinciale en stedelijke overheidsinstellingen zonder goedkeuren van de eigenaar van de Bank van Holland.

De Artikels 1, 2, 3, & 4van dit charter kunnen niet gewijzigd worden, er kunnen geen artikels toegevoegd worden of verwijderd worden door de eigenaar zonder een goedkeuren van de Graaf van Holland en zijn provinciale raad.

Getekend onder toeziend oog van de raad van Holland op 5 april 1458

Asmael Ychnik dela Mendoza
Graaf van Holland
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Charter De Hollandse Loterij
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Charters van Holland :: Archief-
Ga naar: