Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Hollandse Geldwisselarij

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Man Aantal berichten : 625
Registration date : 28-04-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Hollandse Geldwisselarij   zo okt 28, 2007 12:15 am

pinda schreef:
Charter:De Hollandse Geldwisselarij

Eigenaar: sir_boursin

Zetel: Rotterdam, Graafschap Holland

Filialen: Rotterdam

Mogenlijk later ook:
-leiden
-utrecht

Filiaalhouders: - snampook (Rotterdam)


Medewerkers
- roeland
-lolsmurf (mogenlijk filiaalhouder leiden)


Artikel 1: Definities
§1.1 De instelling ‘De Hollandse Geldwisselarij’ is een gepatenteerde merknaam die enkel gebruikt mag worden door de eigenaar en filiaalhouders van De Hollandse Geldwisselarij.
§1.2 Een persoon, gilde of overheidsinstelling, verder genoemd als ‘de klant’ die een lening aangaat bij ‘De Hollandse Geldwisselarij’ wordt beschouwd als een klant van De Hollandse Geldwisselarij, tot zolang hij zichzelf vrijwillig uitschrijft uit het ‘klantenregister’

Artikel 2: Doelstellingen
§2.1 Het doel De Hollandse Geldwisselarij is om leningen te verstrekken, aandelen te verkopen en spaarrekeningen te openen aan residenten, burgers, erkende gildes mits zij een officieel document ondertekenen op het officiële forum van de koninkrijken.
§2.2 Het doel van De Hollandse Geldwisselarij is om een winstgevende activiteit uit te oefenen.
§2.3 Het doel van De Hollandse Geldwisselarij is om economie van het Graafschap Holland te ondersteunen en om investeringskapitaal aan te reiken.

Artikel 3: De Lening
§3.1 Leningen dienen door de klant aangewend worden voor één van de volgende uitgaven:
- Aankoop van velden
- Aankoop van een werkatelier
- Investeringen bestemd voor een van de velden of werkateliers;
- Overbruggingskredieten voor erkende Hollandse gildes.


§3.2 De klant kan een lening aanvragen door een brief naar een filiaalhouder/ eigenaar te sturen of door een aanvraag in te dienen op het daarvoor bedoelde forum.
§3.3 De klant en de filiaalhouder bespreken de voorwaarden van het contract.
§3.4 De klant verklaart zich akkoord met de voorwaarden door een officieel document te ondertekenen op het daarvoor bedoelde forum.
§3.5 De rentevoeten zijn door De Hollandse Geldwisselarij te bepalen. De rentevoet van een lopend contract kan niet aangepast worden.
§3.6 De lening is voor geen enkel andere bestemming geldig dan vermeld in het contract, in het geval dat de lening aangewend word door klant voor uitgaven niet voorzien in het contract. Dan beschouwt De Hollandse Geldwisselarij dit als contractbreuk en is het verschuldigde bedrag onmiddellijk terugvorderbaar door De Hollandse Geldwisselarij.
§3.7 De klant mag beroep aanteken tegen de terugvordering en in overleg treden met de filiaalhouder om een nieuw contract af te spreken. De bank behoud zich het voorrecht om een boete op te leggen ten gevolge van de contractbreuk die maximaal 25% van het nog verschuldigde bedrag bedraagt.
§3.8
Bij weigering van het uitvoeren van een contract door een klant, zal het De Hollandse Geldwisselarij gerechtelijke stappen ondernemen op basis van de wetten van het Graafschap van Holland.
§3.9 Indien een klant van de bank verhuist naar een stad buiten het Hertogdom Holland, wordt dit beschouwt als contractbreuk.

Artikel 4: Aflossen van lening
§4.1 het contract vermeld ten alle tijden de einddatum waarop de lening en rente dienen teruggestort te zijn aan de Bank.
§4.2 het aflossen gebeurt door ‘lege maaltijden’ te kopen in een filiaal, of door middel van het aan en verkopen van overprijsde goederen. Een voorbeeld: klant koopt 10 houtbussels van 7 florijnen over van de filiaahouder, en koopt hem dan terug aan 5 florijnen. Het afgeloste bedrag is dan 20 florijnen.
§4.3 Indien de termijn van de lening langer is dan 20 dagen, dien de klant reeds voor de 20ste dag een gedeeltelijke aflossing te doen, zoals bepaald in het contract.
§4.4 de klant maakt vooraf een afspraak met de filiaalhouder.
§4.5 de klant kan uitstel van betaling vragen aan de filiaalhouder; dit moet na beraad goedgekeurd worden door de eigenaar & filiaalhouder De Hollandse Geldwisselarij.

Van kracht op 16 Oktober 1455

_________________
Admin van het KvdH
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Hollandse Geldwisselarij   zo okt 28, 2007 9:41 am

eum... ik ben geen filiaalhouder meer.
verder weet ik niets van dit project dus neem contact op met sir boursin
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Hollandse Geldwisselarij
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland :: Archief-
Ga naar: