Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2
AuteurBericht
Nikolaj Rostov

avatar

Aantal berichten : 248
Woonplaats : IG: Leiden, IRL: Zeeland
Registration date : 17-08-08

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   zo maa 06, 2011 1:30 pm

Nikolaj was nog maar een dag uit het klooster toen hij een bericht ontving van Gravin Laralaika. De termijn welke hij nog had om zijn leenhulde aan Gravin Karanda te brengen was, volgens het bericht, nog niet verstreken en hij wenste dan nog alsnog zijn leenhulde te brengen. Snel sprong hij op zijn paard en gaf deze de sporen.

Bij het kasteel aangekomen zag hij dat de meeste edelen al op weg waren terug naar huis.

Nikolaj zette zijn paard in de stallen van het kasteel en liep, zo snel zijn been dat toe liet, naar de zaal waar de leenhuldes gebracht moesten worden. Gravin Karanda was er nog en Nikolaj liep naar voren. Op één knie ging hij voor haar zitten en sprak:


Wij, Heer Nikolaj de Ligne von Rostov, Heer van Alkemade, zweren plechtig trouw aan het Graafschap Holland en zijn rechtmatig erkende Gravin, Gravin Karanda de Mérode de Ligne, Gravin van Holland en Leerdam, Dame van IJsselmonde Wij zullen de Gravin bijstaan met gehoorzaamheid, hulp en raad. Wij zullen onze titel met trots en eer dragen, die ons werd geschonken door de Gravin zelve.Vervolgens stond hij op en gaf Gravin Karanda de vredeskus. Vervolgens sprak hij:

Gravin, hoewel ik geen cadeau heb kunnen vinden om aan u te schenken hoop ik dat ik u tijdens uw termijn kan bijstaan waar dat mogelijk is. Moge Jah, de Almachtige, u zegenen en u bijstaan tijdens uw regeerperiode.
Terug naar boven Ga naar beneden
MrGroar

avatar

Man Aantal berichten : 16
Leeftijd : 38
Woonplaats : Bourges, Duché du Berry
Registration date : 28-05-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
201/255  (201/255)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   ma maa 07, 2011 8:45 am

- Moi MrGroar Von Valendras, Cardinal Connétable, Archevêque In Partibus de Babylone, Chevalier d'Isenduil, Chevalier Chapelain de l'Ordre Teutonique, renouvelle mon allégeance envers le Comte de Hollande Karanda de Mérode de Ligne en ma qualité de Comte de Gouda.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.le317.fr
arkimboAantal berichten : 960
Leeftijd : 35
Registration date : 31-10-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
255/255  (255/255)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   ma maa 07, 2011 6:31 pm

Bo komt rustig binnengelopen. Ze wacht op haar beurt en loopt dan naar voren

Wij, Burggravin Arkimbo, Burggravin van Wassenaar, Dame van Driemond, zweren plechtig trouw aan het Graafschap Holland en zijn rechtmatig erkende Gravin, Gravin Karanda de Mérode de Ligne, Gravin van Holland en Leerdam, Dame van IJsselmonde Wij zullen de Gravin bijstaan met gehoorzaamheid, hulp en raad. Wij zullen onze titel met trots en eer dragen, die ons werd geschonken door de Gravin zelve.

ze staat op en glimlacht

Wij hebben een uitstekend vat wijn naar uw Graafschap laten brengen, moge het u smaken en u u ontspanning brengen bij uw zware taak
Terug naar boven Ga naar beneden
KarandaAantal berichten : 977
Registration date : 26-07-07

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   ma maa 07, 2011 7:11 pm

Gravin Karanda glimlachte warm naar haar broeder in het geloof.

Wij danken u Hoogwelgeboren Burggraaf Raboude Mondrianus de Ligne en aanvaarden uw eed van trouw. Wij hopen dat Jah ons iets van Zijn Wijsheid schenkt in deze dagen.

Daarna keek de gravin naar de volgende in de lijn haar nicht Elchan.

Wij danken u Hoogwelgeboren Barones Elchan de Mérode van Amerongen en aanvaarden uw eed van trouw. Wij zijn blij met uw schitterende geschenk en hopen dat dit ons de afleiding kan bieden die een graaf soms zo hard nodig heeft.

Daarna dicteerde de gravin een brief aan haar secretaris.

Citaat :

Hoogwelgeboren baron Sonho de Ligne carvalho Guimarães, wij aanvaarden uw eed van trouw. Wij danken u voor uw vriendelijke woorden en wensen u een behouden bedevaart toe.

Karanda de Mérode de Ligne,
Gravin van Holland

Vervolgens zag de gravin dat er nu toch een heel speciaal persoon voor haar stond. Van alle edelen die zich vandaag verzamelde wist ze dat de steun van deze man altijd onvoorwaardelijk was en zou zijn.


Hoogwelgeboren Heer Thaddeus Angelus van den Kasteele wij danken u voor uw eed van trouw en aanvaarden die met genoegen.

Gravin Karanda luisterde daarna hoe dame Liquido haar trouw betuigde.

Hoogwelgeboren dame Liquido wij danken voor uw eed van trouw en uw geschenk.


Gravin Karanda zag daarna hoe een dapper man, heer Findecano, zijn opwachting maakte.

Hoogwelgeboren heer Findecano wij danken u voor uw eed van trouw en geschenk. Wij zijn blij dat u ons de komende weken terzijde zal staan om samen met ons de veiligheid van Holland te borgen.

Daarna zag gravin Karanda hoe haar neef zijn opwachting maakte.


Hoogwelgeboren heer Annando de Mérode van Appoldro, wij danken u voor uw geschenk en eed van trouw. Als gravin zullen wij ook vele besprekingen houden waarbij wij uw geschenk goed kunnen gebruiken.


Daarna kwam de secretaris van Karanda weer dichterbij om met haar te overleggen over een ontvangen brief. Samen met hem dicteerde schreef de gravin een antwoord.
Citaat :

Hooggeboren Arielle van Gilraen van Dénéré,
Gravin van Hoorn, Barones van Veurne, Dame van Azé en Dissé-sous-le-Lude,

Wij danken u en uw echtgenoot voor uw erkenning en uw aanbod om ons met raad en daad terzijde te staan. Nog altijd herinnert Holland zich de goede daden van uw echtgenoot.

Karanda de Mérode de Ligne,
Gravin van Holland

Daarna zag de gravin hoe burggraaf Colonel zelve zijn opwachting maakte die zij de afgelopen dagen steeds beter had leren kennen. Bij de gravin leidde dit ook tot een nieuw respect.

Hoogwelgeboren Colonel van Eckhardt, wij danken u voor uw eed van trouw en uw geschenk. Wij hopen dit nog eens samen met u te kunnen benutten tijdens onze besprekingen.


Daarna zag de gravin hoe Graaf Romerio en Gravin Alyssa hand in hand waren gekomen om beide hun steun te betuigen.


Hooggeboren graven Alyssa en Romerio wij danken u voor uw erkenning en trouw. Wij zullen uw geschenk en raad goed benutten in de tijden die ons wachten.

Vervolgens stond heer Onpc opgesteld om zijn trouw te uitten.


Hoogwelgeboren Onpc Thomas van Appoldro, wij danken u voor uw eed van trouw.


Tot slot zag gravin Karanda dat de heraut Lara Tailleur nu zelf de rij kwam sluiten.

Hooggeboren Lara Callisto Tailleur, wij danken u voor uw erkenning, raad en geschenk. Alle drie zullen wij benutten. In de wetenschap dat wij onze verbondenheid met Jah in uw geschenk tonen.


Nadat de lange stoet met edelen langs was geweest trok de gravin zich even terug om wat te drinken en bij te komen van de processie voordat het raadswerk weer wachtte.
Terug naar boven Ga naar beneden
Damianus

avatar

Man Aantal berichten : 909
Leeftijd : 36
Woonplaats : Leiden, Stille Mare nr. 8
Registration date : 06-03-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
235/255  (235/255)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   di maa 08, 2011 3:32 pm

Damianus moest nodig zijn bureau eens op gaan ruimen. onder een berg vond hij daar de uitnodiging voor het brengen van hulde aan Gravin Karanda. Nu had hij normaliter wel kunnen onthouden dat het eerdaags weer die tijd zou zijn, maar door bepaalde redenen was het hem ontschoten.

Snel maakt hij voorts naar de zaal en maakt een sierlijke buiging zodra hij voor Karanda staat.


Wij, Damianus dela Mendoza, Graaf van Westland, Heer van Nieuw-lekkerland feliciteren U, Gravin Karanda de Mérode en brengen U hulde als rechtmatig verkozen Graaf van Holland. Wij bieden U onze hulp in tijden van nood en daarbuiten, mocht U daarom verzoeken.
Terug naar boven Ga naar beneden
nadiakieAantal berichten : 308
Registration date : 27-11-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
60/255  (60/255)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   do maa 10, 2011 7:49 pm

Na een heel erg lang verblijf in et klooster heeft Nadia eindelijk genoeg krachten verzameld om dit te verlaten en leenhulde te brengen aan de nieuwe gravin.
Moeizaam , duidelijk veel van haar krachten eisend stapt Nadia naar de gravin toe en knielt neer , hopend dat ze zo dadelijk nog terug recht zal raken .

Wij, de gravin van Egmont, barones van Muyden en dames van Moordrecht, genaamd Nadiakie de Merode de Ligne, beschermer van Geloof en Vaderland, zweren plechtig ende oprecht trouw aan het Graafschap Holland en zijn rechtmatig erkende Gravin Karanda de Merode. Wij zullen de Gravin met grote vanzelfsprekendheid bijstaan met raad en daad, met trots en eer onze titels dragen, die ons werd geschonken door de voorgangers in het ambt van de Gravin zelve.


Na de leenhulde probeert Nadia weer recht te komen , maar haar krakende gewrichten willen niet al te best meewerken en wat vertwijfeld kijkt ze om zich heen naar iets of iemand dat haar kan helpen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Raboude

avatar

Man Aantal berichten : 419
Leeftijd : 561
Registration date : 01-03-09

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burgraaf
Spierkracht:
76/0  (76/0)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   do maa 10, 2011 8:17 pm

Raboude, die het dankwoord van de Gravin zeer op prijs stelde, was nog wat in de buurt gebleven. Toen de echtgenote van zijn overleden leenheer haar eed ging afleggen en moeite had met rechtstaan, schoot hij toe. Met een krachtige, maar zachte hand hielp hij de legitieme Barones van Muyden overeind.

Zo, Uwe Hooggeboren Gravin met de krakende gewrichten, heeft u besloten de knieval wat al te letterlijk te nemen? Zou u enige hulp van uw vazal kunnen waarderen?
Terug naar boven Ga naar beneden
nadiakieAantal berichten : 308
Registration date : 27-11-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
60/255  (60/255)

BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   do maa 10, 2011 8:46 pm

Citaat :
Zo, Uwe Hooggeboren Gravin met de krakende gewrichten, heeft u besloten de knieval wat al te letterlijk te nemen? Zou u enige hulp van uw vazal kunnen waarderen?

Met een dankbare blik kijkt Nadia haar vazal aan .

Uw hulp wordt ten zeerste gewaardeerd , mijn oude knoken willen niet al te best meer mee vrees ik .

Zwaar steunend op Raboude raakt Nadiaa weer recht en na nog een buiging richting Gravin Karanda verlaat Nadia de zaal.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De Gravenzaal -(Leen)Huldes aan Gravin Karanda van Holland
Terug naar boven 
Pagina 2 van 2Ga naar pagina : Vorige  1, 2

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Noordoostelijke vleugel: de Hollandse Kanselarij :: Gang der Azuren Tongen-
Ga naar: