Het Kasteel van Den Haag
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456)

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Karanda




Aantal berichten : 977
Registration date : 26-07-07

Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456) Empty
BerichtOnderwerp: Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456)   Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456) Icon_minitimewo aug 06, 2008 1:52 pm

Heden laat de Raad van Holland onder toeziend oog van God en de Gravin weten, dat op deze dag, 29 juli 1456 is goedgekeurd, het Charter Hollands Onderzoeksproject.


Citaat :


Charter Hollands Onderzoeksproject

Dit charter beschrijft het Hollands Onderzoeksproject en zal ter goedkeuring aan zowel de onderzoekers als de Raad van Holland worden voorgelegd.

Artikel 1. Doelstellingen
Het Hollands Onderzoeksproject (HOP) heeft als doel om het volk op regelmatige basis te bevragen en hierover verslag uit te brengen bij de Raad, de Burgemeesters en het Hollandse volk. Door middel van vragenlijsten en een analyse, zal er een duidelijk beeld geschetst worden van de belangen, noden en interesse gebieden van het Hollandse volk. De Raad en de Burgemeesters kunnen de resultaten gebruiken bij het vormen en bijsturen van hun beleid.


Afdeling 1: De onderzoekers

Artikel 2. Definitie van onderzoeker
Een onderzoeker is iemand die meewerkt bij het opstellen van vragenlijsten, analyseren van de antwoorden en verslagen uittypen. Hij/Zij moet ten allen tijde neutraal zijn.

Artikel 3. Onafhankelijkheid van het Hollands Onderzoeksproject
Om de onafhankelijkheid van het HOP te garanderen moeten er minstens twee onafhankelijke onderzoekers aanwezig zijn. Met onafhankelijk wordt niet-partijgebonden bedoelt. Tevens heeft elke politieke partij het recht een onderzoeker te leveren. Deze kan de partij dan binnen de onderzoeksgroep beschermen.

Artikel 4. Geheimhoudingsplicht van de onderzoekers
De onderzoekers van het HOP houden de resultaten van het onderzoek geheim totdat het verslag is opgesteld. Dit om te vermijden dat er voorbarige conclusies worden getrokken die het beleid niet ten goede komen. Wanneer één van de onderzoekers deze plicht schendt zal intern beslist moeten worden wat er moet gebeuren met deze onderzoeker.

Artikel 5. Woordvoerder van de onderzoekers
De onderzoekers duiden bij gewone meerderheid in hun midden een woordvoerder aan. Deze woordvoerder is verantwoordelijk voor de communicatie met de buitenwereld. Hij/zij zal het verslag naar de buitenwereld brengen en alle vragen van de Raad, de Burgemeesters en het Hollandse Volk beantwoorden. Ook is de woordvoerder intern verantwoordelijk voor het bijhouden van de ledenlijst.

Afdeling 2: Onderzoeksprocedure

Artikel 6. Indienen van een onderzoeksvoorstel
Elke burger, elke Burgemeester en de Raad kunnen een voorstel indienen tot onderzoek van een bepaald aspect van de samenleving. Dit voorstel zal dan binnen de vijf dagen beoordeeld worden door de onderzoeksgroep. Bij negatief advies zal de indiener van het voorstel op de hoogte worden gebracht. Wanneer er geen reactie wordt gegeven, mag de indiener zijn voorstel als aanvaard beschouwen.

Artikel 7. Ontwerpen van het onderzoek
Het onderzoeksontwerp zal in de tweede fase worden uitgeschreven. Dit onderzoeksontwerp bevat een nauwkeurigere definitie van hetgeen onderzocht zal worden en een volledige vragenlijst die aan de bevolking kan worden voorgelegd.

Artikel 8. Uitvoeren van het onderzoek
De vragenlijst zal worden voorgelegd aan de inwoners van het Graafschap Holland. Dit zal gebeuren gedurende een vooraf bepaalde termijn. Om de juistheid van de onderzoeksresultaten niet te beïnvloeden zal van deze termijn niet afgeweken worden behoudens unanimiteit van de onderzoekers.

Artikel 9. Conclusie van het onderzoek
Nadat het onderzoek uitgevoerd is, zal er een analyse plaatsvinden op de resultaten en een verslag geschreven worden. Per onderzoeksproject zal een van de onderzoekers aangeduid worden voor het schrijven van dit verslag. Na het uitschrijven van het verslag zal het verslag ter goedkeuring worden voorgelegd aan de onderzoekers. Het verslag bevat minstens de goedkeuring van de woordvoerder, de verslagschrijver en een onafhankelijk onderzoeker. Op deze wijze wordt de onafhankelijkheid en neutraliteit van het onderzoeksproject bevestigd.

De onderzoeksresultaten zullen enkel in de vorm van een verslag naar de buitenwereld gebracht worden. Precieze cijfers, namen van invullers en dergelijke meer worden onder geen beding buiten het HOP gebracht.

Afdeling 3: Operationele samenwerking met andere Organisaties

Artikel 10. Samenwerkingsverbanden
De HOP kan met verschillende organisaties samenwerken. Met elk van deze organisaties zal afzonderlijk een overeenkomst worden gesloten. Deze overeenkomst maakt integraal deel uit van dit charter, ookal wordt dit later toegevoegd. Echter aan de basisbepalingen van het HOP kan niet geraakt worden, dan met unanimiteit van de onderzoekers en het opnieuw indienen van dit charter bij de raad.

Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456) Hollandgeelsl8

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Charter Hollands Onderzoeksproject (29-08-1456)
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Charter Tarwegilde
» Charter De Tarwehandel
» Charter: Staatsbank
» Charter Advocaat
» Charter CODRO

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Charters van Holland-
Ga naar: