Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
OfficiŽle site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Decreet Eredoctoraten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
pim_t

avatar

Man Aantal berichten : 221
Leeftijd : 47
Registration date : 01-02-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
101/255  (101/255)

BerichtOnderwerp: Decreet Eredoctoraten   di sep 30, 2008 6:27 pm

Citaat :
Citaat :
[rp]Decreet Eredoctoraten

De Minister van Onderwijs en Cultuur blijft de bevoegdheid behouden om Eredoctoraten uit te delen.

  Motivatie:

   Motivaties en voorstellen kunnen worden ingediend door ieder raadslid uiterlijk 14 dagen voor het einde van de raadstermijn. Door middel van het schrijven van een promotie brief met de verdiensten van de persoon, wordt afgewogen of die persoon een Eredoctoraat zal ontvangen. Deze lijst zal besproken worden met de Decanen en Rector indien dit om Eredoctoraten gaan die in verband staan met de Hollandse Universiteit.


  Stemming:

   Een Eredoctoraat kan pas uitgereikt worden na stemming binnen de Raad; een gewone meerderheid volstaat.


  Uitreiking:

   De uitreiking wordt geleid door de Minister van Onderwijs en Cultuur en indien mogelijk bijgestaan door de Graaf of Gravin van Holland.


Wetenschappelijke disciplines:

  Sociale wetenschappen (politicologie, bestuurskunde, sociologie):

   Zou verleend kunnen worden aan mensen die lesgeven binnen de richting van de staat, vaak staatspunten produceren, in het verleden blijk gegeven hebben van uitzonderlijk staatsmanschap of onderzoek voeren naar het de sociale toestand binnen het graafschap.

  Rechten:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt binnen het gebied der rechten. Uitzonderlijke advocaten, RP-Docenten in het recht, uitzonderlijke rechters of openbare aanklagers.

  Theologie:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de religie en het doceren van religieuze vakken.

  Militaire wetenschappen:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de landsverdediging en het doceren van militaire vakken. Ook het produceren van legerpunten valt hieronder. Deze eer kan zich ook te beurt vallen aan een militair of voormalig militair van de Gulden Leeuwen, Teutoonse Orde of Bisschoppelijke garde. Ook kan dit Eredoctoraat verleend worden aan mensen die zich op het terrein van zeevaart als militair verdienstelijk hebben gemaakt.

  Medicijnen:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de Medicijnen en het doceren van Medicinale vakken.

  Economie:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de Graafschappelijke economie.

  Burgerlijke Techniek:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen het doceren van Technische vakken aan de universiteit zoals metselen.


  LinguÔstiek:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich alle drie de talen meester zijn en zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen het doceren van talen aan de universiteit.
   Ook kan dit doctoraat verleend worden aan mensen die zich uitzonderlijk bewezen hebben op het vlak van diplomatie.


  Trivium:

   Hiervoor zijn er 3 IG-vereisten nodig, namelijk het volledig beheersen van 3 vakken die fundamenteel zijn binnen onze maatschappij:

   • Fundamenten in de leer van Aristoteles
   • Beginselen van de Geschiedkunde
   • De zin van het bestaan

   Het Eredoctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we onder meer prediking, schrijven van werken binnen die domeinen en dergelijke meer.


  Quadrium:

   Deze viersprong bestaat uit het volledig beheersen van de basis kennis van de zeevaart te weten:

   • Beginselen van de maritieme vaardigheden
   • Gevorderde maritieme vaardigheden
   • Beginselen van de maritieme techniek
   • Astronomie

   Het Eredoctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we het doceren binnen deze domeinen en het verdienstelijk zijn voor de zeevaart.
[/rp]
Terug naar boven Ga naar beneden
Lara

avatar

Aantal berichten : 4055
Registration date : 25-12-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Re: Decreet Eredoctoraten   wo jan 20, 2010 11:31 am

OUD

Citaat :
Charter Eredoctoraten

De Minister van Onderwijs en Cultuur blijft de bevoegdheid behouden om ere-doctoraten uit te delen.

Motivatie: Motivatie en voorstellen kan gebeuren door ieder raadslid uiterlijk 14 dagen voor het einde van de Raadstermijn, door middel van het schrijven van een promotie brief met de verdiensten van de persoon die een promotie ( ere-doctoraat) zou ontvangen.

Stemming: Een ere-doctoraat kan pas uitgereikt worden na stemming binnen de raad: een gewone meerderheid volstaat.

De uitreiking: De uitreiking wordt geleid door de minister van Onderwijs en Cultuur en indien mogelijk bijgestaan door de Graaf van Holland.

Wetenschappelijke disciplines:

o Sociale wetenschappen (politicologie, bestuurskunde, sociologie) : Zou verleend kunnen worden aan mensen die lesgeven binnen de richting van de staat, vaak staatspunten produceren, in het verleden blijk gegeven hebben van uitzonderlijk staatsmanschap of onderzoek voeren naar het de sociale toestand binnen het graafschap.

o Rechten: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt binnen het gebied der rechten. Uitzonderlijke advocaten, RP-Docenten in het recht, uitzonderlijke rechters of openbare aanklagers.

o Theologie: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de religie en het doceren van religieuze vakken.

o Militaire wetenschappen: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de landsverdediging en het doceren van militaire vakken. Ook het produceren van legerpunten valt hieronder. Deze eer kan zich ook te beurt vallen aan een militair of voormalig militair van de Gulden Leeuwen, Teutoonse Orde of Bisschoppelijke garde.

o Medicijnen: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de Medicijnen en het doceren van Medicinale vakken.

o Economie: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de graafschappelijke economie

o Burgerlijke Techniek: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen het doceren van Technische vakken aan de universiteit

o Trivium: Hiervoor zijn er 3 IG-vereisten nodig, namelijk het volledig beheersen van 3 vakken die fundamenteel zijn binnen onze maatschappij:- "Fundamenten in de leer van Aristoteles"
- "Beginselen van de Geschiedkunde"
- "De zin van het bestaan"
Het ere-doctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we onder meer prediking, schrijven van werken binnen die domeinen en dergelijke meer.

o Quadrium: Deze viersprong bestaat uit het volledig beheersen van alle (IG) talen en het metselvak. Het ere-doctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we onder meer het bouwen van appartementen, vertalingswerk en dergelijke meer.

Citaat :
Memorie van Toelichting. Met dit charter wordt duidelijkheid gecreeŽrd in de criteria op basis waarvan een eredoctoraat kan worden toegewezen. Daarnaast biedt de verruiming met het Trivium en Quadrium mogelijkheden om uitzonderlijke prestaties te honoreren.
Getekend op 13 augustus van het Jaar des Herens 1457,Aldwoni, Woordvoerder van Holland
Terug naar boven Ga naar beneden
Asmachnik

avatar

Man Aantal berichten : 1199
Woonplaats : Leiden
Registration date : 28-04-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
255/255  (255/255)

BerichtOnderwerp: Re: Decreet Eredoctoraten   di maa 02, 2010 6:00 pm

OUD:
pim_t schreef:
Citaat :

Eredoctoraten

Motivatie: Motivatie en voorstellen kan gebeuren door ieder raadslid tegen en bepaalde afgesproken datum, doormiddel van het schrijven van een promotie brief met de verdiensten van de persoon die een promotie (ere-doctoraat) zou ontvangen

Stemming: Een ere-doctoraat kan pas uitgereikt worden na stemming binnen de raad: een gewone meerderheid volstaat

De uitreiking: De uitreiking wordt geleid door de minister van Onderwijs en Cultuur en indien mogelijk bijgestaan door de graaf

Wetenschappelijke disciplines:

o Sociale wetenschappen (politicologie, bestuurskunde, sociologie) : Zou verleend kunnen worden aan mensen die lesgeven binnen de richting van de staat, vaak staatspunten produceren, in het verleden blijk gegeven hebben van uitzonderlijk staatsmanschap of onderzoek voeren naar het de sociale toestand binnen het graafschap.

o Rechten: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt binnen het gebied der rechten. Uitzonderlijke advocaten, RP-Docenten in het recht, uitzonderlijke rechters of openbare aanklagers.

o Theologie: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de religie en het doceren van religieuze vakken.

o Militaire wetenschappen: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de landsverdediging en het doceren van militaire vakken. Ook het produceren van legerpunten valt hieronder. Deze eer kan zich ook te beurt vallen aan een militair of voormalig militair van de Gulden Leeuwen, Teutoonse Orde of Bisschoppelijke garde.

o Medicijnen: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de Medicijnen en het doceren van Medicinale vakken.

o Economie: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de graafschappelijke economie

o Burgerlijke Techniek: Zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen het doceren van Technische vakken aan de universiteit
Citaat :
Citaat :
Decreet Eredoctoraten

De Minister van Onderwijs en Cultuur blijft de bevoegdheid behouden om Eredoctoraten uit te delen.

  Motivatie:

   Motivaties en voorstellen kunnen worden ingediend door ieder raadslid uiterlijk 14 dagen voor het einde van de raadstermijn. Door middel van het schrijven van een promotie brief met de verdiensten van de persoon, wordt afgewogen of die persoon een Eredoctoraat zal ontvangen. Deze lijst zal besproken worden met de Decanen en Rector indien dit om Eredoctoraten gaan die in verband staan met de Hollandse Universiteit.


  Stemming:

   Een Eredoctoraat kan pas uitgereikt worden na stemming binnen de Raad; een gewone meerderheid volstaat.


  Uitreiking:

   De uitreiking wordt geleid door de Minister van Onderwijs en Cultuur en indien mogelijk bijgestaan door de Graaf of Gravin van Holland.


Wetenschappelijke disciplines:

  Sociale wetenschappen (politicologie, bestuurskunde, sociologie):

   Zou verleend kunnen worden aan mensen die lesgeven binnen de richting van de staat, vaak staatspunten produceren, in het verleden blijk gegeven hebben van uitzonderlijk staatsmanschap of onderzoek voeren naar het de sociale toestand binnen het graafschap.

  Rechten:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt binnen het gebied der rechten. Uitzonderlijke advocaten, RP-Docenten in het recht, uitzonderlijke rechters of openbare aanklagers.

  Theologie:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de religie en het doceren van religieuze vakken.

  Militaire wetenschappen:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de landsverdediging en het doceren van militaire vakken. Ook het produceren van legerpunten valt hieronder. Deze eer kan zich ook te beurt vallen aan een militair of voormalig militair van de Gulden Leeuwen, Teutoonse Orde of Bisschoppelijke garde. Ook kan dit Eredoctoraat verleend worden aan mensen die zich op het terrein van zeevaart als militair verdienstelijk hebben gemaakt.

  Medicijnen:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het terrein van de Medicijnen en het doceren van Medicinale vakken.

  Economie:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de Graafschappelijke economie.

  Burgerlijke Techniek:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen het doceren van Technische vakken aan de universiteit zoals metselen.


  LinguÔstiek:

   Zou verleend kunnen worden aan personen die zich alle drie de talen meester zijn en zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen het doceren van talen aan de universiteit.
   Ook kan dit doctoraat verleend worden aan mensen die zich uitzonderlijk bewezen hebben op het vlak van diplomatie.


  Trivium:

   Hiervoor zijn er 3 IG-vereisten nodig, namelijk het volledig beheersen van 3 vakken die fundamenteel zijn binnen onze maatschappij:

   • Fundamenten in de leer van Aristoteles
   • Beginselen van de Geschiedkunde
   • De zin van het bestaan

   Het Eredoctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we onder meer prediking, schrijven van werken binnen die domeinen en dergelijke meer.


  Quadrium:

   Deze viersprong bestaat uit het volledig beheersen van de basis kennis van de zeevaart te weten:

   • Beginselen van de maritieme vaardigheden
   • Gevorderde maritieme vaardigheden
   • Beginselen van de maritieme techniek
   • Astronomie

   Het Eredoctoraat zou verleend kunnen worden aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben binnen deze vakken. Hieronder verstaan we het doceren binnen deze domeinen en het verdienstelijk zijn voor de zeevaart.


Citaat :
Memorie van toelichting;
Met de toevoeging van diverse kennissen over de zee en zeevaart was het decreet Eredoctoraten achterhaalt. Deze nieuwe kennissen zijn toegevoegd alsmede is er een nieuw Doctoraat toegevoegd zodat het decreet weer voldoet aan de huidige tijd. Verder heeft het decreet een wijziging ondergaan qua lay out.

Getekend op 24 februari van het Jaar des Herens 1458,Namens de raad van Holland,
Anesha dela Mendoza
Woordvoerder
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Decreet Eredoctoraten   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Decreet Eredoctoraten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland-
Ga naar: