Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Verdrag tussen Holland en de Orde v/h Kruis - 23 Juli 1455

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Man Aantal berichten : 625
Registration date : 28-04-07

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
0/0  (0/0)

BerichtOnderwerp: Verdrag tussen Holland en de Orde v/h Kruis - 23 Juli 1455   zo sep 09, 2007 8:34 pm

Citaat :
Verdrag tussen het Graafschap Holland en de Orde van het Kruis

ARTIKEL I:
De Orde van het Kruis belooft hierbij dat al haar leden de wetten van het Graafschap Holland zullen naleven en uitvoeren.

ARTIKEL II:
De leden van de Orde van het kruis hebben het recht om wapens te dragen op het grondgebied van het Graafschap Holland, nadat ze de plaatselijke autoriteiten en de Graaf ervan op de hoogte hebben gesteld.

ARTIKEL III:
De Orde van het Kruis zal zichzelve er aan houden om de Kanselier, de Kapitein en Graaf te verwittigen zodra er een ongebruikelijke actie word ondernomen door de troepen van de Orde op het grondgebied van Graafschap Holland.

ARTIKEL IV:
De Orde van het Kruis zal zich er aan houden om het leger en de veldwacht te assisteren en te helpen indien nodig, en mogelijk, op militaire en politieke wijze, zolang dit maar streng overeen komt met de waarden en de juridische idealen van de Orde van het Kruis indien de Graaf en/of de kapitein en/of de Openbare aanklager dit nodig achten.

ARTIKEL V:
Ten tijde van Oorlog zal de Orde van het Kruis de belangen van het Graafschap Holland dienen en zullen haar troepen in samenwerking met van die van het leger het graafschap moeten beschermen en verdedigen

ARTIKEL VI:
De Orde van het Kruis zal helpen bij de zoektocht naar briganten en ander gespuis na vraag van de Openbare Aanklager en/of Graaf.

ARTIKEL VII:
Ieder lid van de Orde van het Kruis die zich op Hollands grondgebied bevindt zal onder de Hollandse wet vallen en kan dus veroordeeld worden door de Hollandse Justitie indien nodig.

ARTIKELVIII:
Ieder Raadslid die bij de Orde van het Kruis behoord zal Holland dienen tijdens zijn mandaat zolang hij de waarden van de Orde respecteert.

Als er een missie word aangevraagd door de Orde kan een Raadslid daar op ingaan, maar moet zijn mandaat opgeven en moet de Graaf zijn toestemming geven.


ARTIKEL IX:
Graafschap Holland verleend een vrije toegang tot de erkende leden van de Orde van het Kruis zolang deze de bedoelingen goed en wetmatig zijn, en dit het Graafschap op geen enkele wijze schaadt. De Orde van het Kruis moet toestemming vragen aan het Graafschap als zijn als dit niet zo is.

Artikel X

Als de Orde van het Kruis wordt opgeroepen door de Curie om te vechten in een ander Hertogdom/Graafchap, zal deze de Hollandse autoriteiten moeten informeren voor de ingang en doorgang van de troepen.

Van kracht op 24 Juli 1455

_________________
Admin van het KvdH
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Verdrag tussen Holland en de Orde v/h Kruis - 23 Juli 1455
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland :: Archief-
Ga naar: