Het Kasteel van Den Haag
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Keizerlijke wetten van de Admiraliteit

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Findecano-Saralonde

Findecano-Saralonde


Man Aantal berichten : 3581
Leeftijd : 588
Woonplaats : Dordrecht (RP)
Registration date : 11-05-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Graaf
Spierkracht:
Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Left_bar_bleue255/255Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Empty_bar_bleue  (255/255)

Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Empty
BerichtOnderwerp: Keizerlijke wetten van de Admiraliteit   Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Icon_minitimezo sep 16, 2012 5:06 pm

Citaat :
De Keizerlijke wetten van de Admiraliteit

1. Over de keizerlijke wateren

1.1. De provinciale kustwateren en de rivieren worden bepaald als provinciaal territorium (dus van de betreffende provincie) en strekken zich in elke richting uit tot drie zeemijlen vanaf de kust.
1.2. De keizerlijke wateren en de rivieren worden bepaald als keizerlijk territorium (dus van het keizerrijk) en strekken zich één zeemijl in elke richting uit vanaf de provinciale wateren van iedere provincie van het Rijk.
1.3. Keizerlijke wetten gelden op de keizerlijke wateren. Provinciale wetten gelden op de provinciale wateren.

2. Over Piraterij

2.1. De aanval op welk schip dan ook dat bevriend is met het keizerrijk op keizerlijke wateren is verboden en die actie zal beschouwd worden als Piraterij. Dit zal zo spoedig mogelijk gestraft worden door een keizerlijk hof of met geweld, afhankelijk van de ernst van de aanval en de medewerking die wordt geleverd bij de vervolging. De enige uitzonderingen op deze regel zijn het handelen uit zelfverdediging wanneer bewezen kan worden dat het andere schip de agressor is, of het aanvallen met de correcte permissie van de Keizer, de keizerlijke Admiraal of een relevant wettelijke autoriteit van een provincie.
2.2. Alle keizerlijke schepen vallen onder de keizerlijke wet, ondanks locatie, en mogen niet vuren op een ander schip tenzij het gaat om aantoonbare zelfverdediging of met permissie van de Keizer, de keizerlijke Admiraal of een relevant wettelijke autoriteit van een provincie. Zo een actie wordt beschouwd als Piraterij en zal worden bestraft als Hoogverraad in welk hof dan ook van het keizerrijk met een straf die bepaald wordt door de wetgeving van het lokale hof, of met geweld, afgaande op de ernst van de aanval en de medewerking aan vervolging.
2.3. Iedere soort aanval op keizerlijke schepen binnen of buiten keizerlijke wateren zal worden gezien als Piraterij tegen het Keizerrijk en haar provincies en zal vervolgd worden door een hof in het keizerrijk op het moment dat het aanvallende schip het keizerrijk binnenkomt. Het aanvallende schip zal ook op de Zwarte lijst komen te staan.
2.4 Piraterij wordt beschouwd als een daad van Hoogverraad en wordt bestraft met een gevangenisstraf van tussen de één of tien dagen en/of boete, afgaande op de ernst van de misdaad.

3. Over de Zwarte lijst

3.1. De Keizerlijke Vlot zal een Zwarte lijst bijhouden van alle schepen, kapiteins en eigenaren die beschouwd worden als piraat door het keizerrijk of de provincies, inclusief de reden waarom hun schip op de lijst staat genoteerd.
3.2. Deze lijst zal in het openbaar bijgehouden worden in de Keizerlijke Kanselarij door de Keizerlijke Vloot
3.3. Schepen mogen worden geregistreerd als piratenschepen door de Keizer, de keizerlijke Admiraal of door een verzoek van de Vorstenkamer van de Keizerlijke Rijksdag
3.4. Schepen op de Zwarte lijst wordt het recht om aan te meren in welke keizerlijke haven dan ook ontzegt. Als zij een haven moeten verlaten, zal dit gebeuren met geweld.
3.5. Ieder schip dat niet op de lijst staat, wordt beschouwd als bevriend.

4. Over de havens

4.1. Iedere provincie dient procedures te publiceren om een snelle afhandeling in haar havens te bewerkstelligen. Ook dienen er regels te zijn over de voorwaarden en de tijd van verblijf bij het aanmeren.
4.2. Schepen van de Keizerlijke vloot mag het recht om aan te meren binnen welke haven dan ook van het Keizerrijk niet ontzegd worden. De havenmeester van de haven dient twee dagen van tevoren geïnformeerd te worden over de aankomst van een schip uit de Keizerlijke Vloot. Het ontzeggen van het recht om aan te meren van een schip uit de Keizerlijke Vloot zal worden beschouwd als Hoogverraad.

Gegeven en getekend te Straatsburg op de 23e augustus van het jaar des Heeres MCDLX

Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Borgiasigohne028493dcpng
Keizerlijke wetten van de Admiraliteit Emperor_red
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Keizerlijke wetten van de Admiraliteit
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» keizerlijke wetten
» Boek III: Religieuze wetten
» [RP] Bureau van de Keizerlijke Heraut van Holland

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Wetten van Holland-
Ga naar: