Het Kasteel van Den Haag
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Het Kasteel van Den Haag

Het centrum voor de administratie van het Graafschap Holland (hoort bij het spel Koninkrijken der Renaissance)
Officiële site van het spel : www.dekoninkrijken.com
 
IndexLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB)

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Asmachnik

Asmachnik


Man Aantal berichten : 1199
Woonplaats : Leiden
Registration date : 28-04-08

Personage-beschrijving
Adelijke rang: Burger
Spierkracht:
Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB) Left_bar_bleue255/255Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB) Empty_bar_bleue  (255/255)

Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB) Empty
BerichtOnderwerp: Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB)   Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB) Icon_minitimevr apr 02, 2010 11:53 am

Citaat :
[rp]Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB)

Eigenaar:
-Christoffel Cherry Chees

Dagelijkse leiding:
-Christoffel Cherry Chees

Zetel:
-Amsterdam, Graafschap Holland

Filiaal:
-Amsterdam (Cherrychees)

Artikel 1 Algemeen
§1.1 De Amsterdamse Stadsbank zal afgekort onder de naam de DASB bekend staan.
§1.2 Zonder nadrukkelijke toestemming van de eigenaar of de filiaalhouders van de DASB, zal niemand de merknaam ‘De Amsterdamse Stadsbank’ of de ‘DASB’ zomaar mogen gebruiken.
§1.3 Alle documenten, papieren en het charter die van het DASB zijn mogen niet gekopieerd of gebruikt worden op wat voor een manier dan ook zonder nadrukkelijke toestemming van de eigenaar van de DASB.
§1.4 U kunt ons pand vinden door naar dit adres te gaan http://deamsterdamsestadsbank.ning.com/. U zal u wel eerst eventjes moeten melden bij de bewaker voordat u naar binnen kan (registreren).
§1.5 De DASB zal zich aan de wetten houden die de Raad van Holland heeft opgesteld.
§1.6 Als de DASB failliet gaat of opgeheven wordt zullen alle klanten (gedeeltelijk) gecompenseerd worden met het geld dat eventueel nog over is. De Raad zal verder niet verantwoordelijk zijn voor de eventuele schade die mensen of bedrijven lopen.
§1.7 De eigenaar beslissen wat er gebeurd met de bank en alles wat bij de bank hoort. De eigenaar zal naar zijn of haar beste inschatten handelen eventueel met advies van derden
§1.8 De DASB kan in delen worden opgesplitst maar ook in z’n geheel verkocht worden aan een nieuwe eigenaar.
§1.9 De DASB heeft ten alle tijden het recht om het charter aan te passen. Eventuele wijzigingen worden aangekondigd en zullen pas worden doorgevoerd als de Raad van Holland hiertoe toestemming geeft. Geeft de Raad niet deze toestemming, dan zal er niks veranderen aan het charter.

Artikel 2 Doelstellingen
§2.1 Het doel van de DASB is om de burgers en bedrijven binnen Holland een kans te geven om te groeien. Dit zal geschieden doormiddel van het verstrekken van leningen, investeringen en de rente die klanten zullen ontvangen wanneer zij geld op hun rekening hebben staan.
§2.2 Het doel van de DASB is om economie van de stad Amsterdam te ondersteunen. Echter is de DASB een particulier bedrijf en staat deze los van de stad Amsterdam en van de Graafschappelijke Raad Holland.

Artikel 3 Winst en rente
§3.1 Klanten van de DASB die geld op hun rekening hebben staan komen in aanmerking om een rente te ontvangen die evenredig is aan het bedrag op hun bankrekening.
§3.2 De uitkering van het rentebedrag zal eens in de 2 maanden tussen de eerste en de vijfde gebeuren en op de rekening van de betreffende speler worden gestort.
§3.2.1 Als de dagelijkse leiding om wat voor een reden dan ook afwezig is, zal de uitkering op een later bepaald tijdstip worden uitgekeerd. De uitkering blijft in dit geval even hoog als dat deze geweest was zonder vertraging.
§3.3 De DASB krijgt een percentage van 20% van de totale opbrengst in twee maanden. Dit zodat het bedrijf zelf kan, en blijven functioneren. De overige 80% zal worden verdeeld onder de klanten met geld op hun rekening in de vorm van rente.
§3.4 De winst voor de klanten van de DASB zal evenredig uitgedeeld worden. Klanten met meer geld op hun rekening krijgen dus wel evenveel rente maar zullen uiteindelijk een groter bedrag krijgen.
§3.5 Om winst te kunnen maken en daarmee rente te kunnen betalen, zal de DASB een gedeelte van het geld van z’n klanten investeren in projecten, handeldeals, leningen en mogelijk andere activiteiten waarin de DASB een kans ziet om winst te maken.
§3.6 De DASB zorgt er altijd voor dat er geld achter de hand blijft om klanten hun geld terug te kunnen geven. Ook zal de DASB er voor zorgen dat de kans op faillissement en oplichting beperkt blijft door van te voren eventuele projecten, handeldeals, leningen en eventuele andere activiteiten te screenen. Hierna zal de DASB besluiten wel of niet te investeren.
§3.7 De DASB zal nooit bewust investeren in criminelenorganisaties of in organisaties die op een andere manier door de raad zijn/worden afgekeurd.

Artikel 4 Rekeningen
§4.1 Iedereen in het Graafschap Holland kan een rekening openen bij de DASB tenzij de DASB gegronde redenen heeft dit niet te doen.
§4.2 Om een rekening te openen moeten klanten contact opnemen met een filiaalhouder of de leider van de DASB. Tegen een mogelijke betaling krijgen ze dan een rekening als ze voldoen aan de eisen die worden gesteld in paragraaf 4.1.
§4.3 Het is bij de DASB mogelijk andere personen gemachtigd te stellen voor hun rekening. Deze personen moeten voldoen aan paragraaf 4.1.
§4.4 De rekeningeigenaar en de gemachtigden kunnen geld van de rekening halen, het overschrijven of bijschrijven. Voor een lening moet er toestemming komen van de rekeningeigenaar zelf voordat de DASB mogelijk een lening zal uitschrijven.
§4.5 Geld kan worden gestort of worden opgenomen in de filialen van de DASB. Op de korte termijn komt er alleen maar een filiaal in Amsterdam, later zullen er misschien meerder filialen komen.
§4.6 Bij het vermoedden dat een rekening misbruikt wordt op wat voor een reden dan ook kan de DASB besluiten de rekening te bevriezen en eventueel te vorderen. Eventueel kunnen slachtoffers met het gevorderde geld (gedeeltelijk) gecompenseerd worden. (uitgezonderd de eigenaar (of gemachtigden) van de rekening).
§4.7 Bij de DASB is het niet mogelijk een negatief saldo te hebben. Hiervoor kan men aanvragen doen in de vorm van een lening of onderpand.
§4.8 Als een klant sterft of verhuisd naar het buitenland zal de rekening gevorderd worden en zal het eventuele geld dat daar nog opstaat naar de DASB gaan en gezien worden als gift aan de DASB. Een uitzondering wordt gemaakt voor spelers die naar het buitenland verhuizen die het van te voren melden en waarmee afspraken zijn gemaakt.
§4.9 Rekeningen kunnen altijd worden opgezegd. Dit kan door de klant gebeuren maar ook door de DASB zelf. Zodra dit laatste het geval is zal het eventuele geld op de rekening naar de DASB gaan als gift.

Artikel 5 leningen
§5.1 Iedere inwoner of bedrijf binnen Holland kan een lening aanvragen mits ze een goede reden hebben voor de lening en deze ook meedelen aan de DASB. De DASB bepaald uiteindelijk altijd zelf of ze een lening zullen verstrekken aan de persoon of het bedrijf in kwestie en zal dit zo snel mogelijk laten weten.
§5.2 Een klant kan via een duifje of een briefje in onze brievenbus vragen om een lening. In het briefje moet vermeld staan waarvoor de lening is, hoeveel ze willen lenen en hoelang ze ongeveer zullen nodig hebben om de lening terug te betalen met de rente die op de lening wordt geheven.
§5.3 Zodra de lening in het bezit is van de klant is hij er verantwoordelijk en geeft hij zich akkoord met het opgestelde contract. Als de klant het contract niet nakomt zal dit worden gezien als contractbreuk. Ook het geleende geld op een andere manier gebruiken als is afgesproken en zomaar verhuizen naar het buitenland vallen hieronder. Bij contractbreuk heeft de DASB het recht om de lening meteen terug te vorderen.
§5.4 Bij het plegen van contractbreuk zullen er juridische stappen worden genomen om het eventuele geld en gelede schade te verhalen op de persoon die contractbreuk pleegde.
§5.5 De rente zal van te voren worden vastgesteld door de DASB en de klant. Echter kan als beide partijen het ermee eens zijn, de rente nog verandert worden.
§5.6 De rente kan van een lening kan verschillen per lening. Echter zal de rente altijd tussen de 0,00% en 7,50% liggen. De DASB zal bij het bepalen van de rente niemand zomaar voortrekken.
§5.7 Een klant die om een lening komt vragen zal over het algemeen een bedrag kunnen lenen aan de maximale waarden die hieronder vermeld staan. Dit maximum kan per klant altijd gewijzigd worden als de DASB al ervaring heeft met de betreffende klant of als er andere uitzonderingen zijn waardoor de DASB een groter bedrag uitleent. De maximum bedragen per klant zijn als volgt:
- Een klant van lvl 0: 50fl
- Een klant van lvl 1: 300fl
- Een klant van lvl 2 of 3: 500fl
Een bedrijf of organisatie die een lening komt aanvragen zal behandelt worden als een klant van lvl 2 of 3.
§5.8 Zodra een klant contactbreuk pleegt heeft de DASB het recht de bankrekening van deze persoon te bevriezen en eventueel te vorderen.
§5.9 Een klant die geld voor een lening komt ophalen of terug geven zal rekening moeten houden met de tijden dat de filiaalhouder online kan komen. De filiaalhouder zal de klant altijd helpen hierin.

Artikel 6 filiaalhouders
§6.1 Een filiaalhouder van de DASB zal de bankzaken van de DASB in zijn of haar stad regelen. Ze zullen geld op de rekeningen schrijven en dit er weer vanaf halen als de klant wil en ze zullen leningen verstrekken en weer aannemen zodra ze worden terug gegeven.

§6.1.1 De filiaalhouders zullen bovengenoemde dingen doen in overleg met de eigenaar van de DASB. Dit zodat de administratie beter kan worden verwerkt en er minder fouten zullen voorkomen.
§6.2 De filiaalhouders zullen voordat ze aan worden gesteld een borgsom van 250fl op hun rekening moeten zetten en dit geld zal bij de eigenaar liggen (en dus niet bij de filiaalhouder zelf). Op deze manier probeert de bank te voorkomen dat er in het niets geld verdwijnt en op deze manier kunnen de filiaalhouders ook hun loon krijgen. Deze rekeningen zullen op dezelfde manier worden behandelt als alle andere rekeningen (zie artikel 3 en 4). Als een filiaalhouder stopt zal hij/zij de 250fl borgsom weer terug krijgen.

§6.2.1 Een filiaalhouder mag altijd meer geld op z’n rekening zetten dan de 250fl borg. Ook dit geld zal bij de eigenaar moeten liggen om op de rekening te worden bijgeschreven maar dit geld zal de filiaalhouder kunnen beheren als een normale bankrekening en dus niet als borggeld.

§6.3 Als een filiaalhouder contactbreuk pleegt (andere zaken dan omschreven staan in §6.1 en dit zonder toestemming van de eigenaar van de DASB) zal zijn of haar rekening worden bevroren en eventueel worden gevorderd.

§6.4 De eigenaar van de DASB zal zelf de filiaalhouders benoemen eventueel in overleg met anderen. De eigenaar heeft ook het recht om ten alle tijden deze filiaalhouders weer te ontslaan. De filiaalhouder krijgt op het moment van z’n ontslag zijn of haar borggeld terug tenzij anders omschreven in §6.3.
§6.5 Het contract met een filiaalhouder zal ingaan zodra beide partijen een overeenkomst hebben, aan de borgsom is voldaan en zodra de eigenaar van de DASB het sein op groen heeft gezet om de bankfiliaal officieel te openen. Vanaf dit moment zal het contract officieel ingaan en zal de filiaalhouder zich moeten gedragen naar de opgestelde regels in artikel 6.

Getekend onder toeziend oog van de raad van Holland op 5 april 1458
Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB) SceauHollandJaune
Asmael Ychnik dela Mendoza
Graaf van Holland[/rp]


Artikel 6 toegevoegd op 9 november 1458 door Romerio Alexander Tailleur
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Charter: De Amsterdamse Stadsbank (DASB)
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Charter Advocaat
» Charter CODRO
» Charter Tarwegilde
» Charter van De Graafschappelijke Lotterij
» Charter: Staatsbank

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het Kasteel van Den Haag :: Zuidoostelijke vleugel : Hollands Justitiepaleis :: Charters van Holland-
Ga naar: